Fostul preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti Mircea Beuran a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat sub control judiciar după ce ar fi primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro entru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Mircea BeuranFoto: Agerpres

Procurorii arată în rechizitoriu că în 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Beuran ar fi primit banii respectivi pentru ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), "îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior".

Procurorii mai spun că au pus sechestru pe suma de 10.007,5 euro dintr-un cont bancar al lui Beuran.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Mircea Beuran este cercetat sub control judiciar.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.