Cadavrele a patru migranţi, dispăruţi în Dunăre de aproape două săptămâni, au fost scoase, luni, din fluviu de pompierii din Mehedinţi. Barca în care se aflau 18 oameni s-a răsturnat în 16 aprilie, iar până luni au fost scoși morți șapte dintre ei. Doar nouă au fost salvați.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei șapte migranţi încercau să ajungă cu barca din Serbia în România și au murit înecaţi în Dunăre, transmite Mediafax. Potrivit unor surse locale, aceştia fugiseră dintr-un centru de carantină din Serbia.

Patru cadavre au fost scoase din fluviu, luni, de pompierii din Mehedinţi.

„La solicitarea Poliţiei de Frontieră, pompierii mehedinţeni au intervenit astăzi (luni – n.r.) pentru scoaterea la mal a patru persoane decedate, din zona în care, pe 16 aprilie, s-a răsturnat o barcă” , a declarat pentru Mediafax Raluca Târcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi.

Alţi doi cetăţeni străini, printre care şi un sârb, cea de-a doua călăuză a migranţilor, au fost găsiţi morţi în Dunăre la sfârşitul săptămânii trecute.

În data de 16 aprilie, 18 persoane, 16 migranţi şi călăuzele lor din Serbia, au plecat cu o barcă din ţara vecină către România. În apropierea graniţei cu ţara noastră, barca în care aceştia se aflau s-a răsturnat.

Nouă oameni, între care şi una dintre călăuze, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, care le-au auzit strigătele de ajutor.

Toţi se află într-un centru de carantină din Mehedinţi.

Ceilalți migranți sunt în continuare daţi dispăruţi, iar poliţiştii de frontieră şi pompierii au mai multe acţiuni de căutare.

Cei mai mulţi dintre migranţi sunt din Siria.