Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru 31 de judeţe din ţară, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00.

cod galben ANMFoto: ANM

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 10.00-23.00 vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 - 65 de kilometri la oră şi temporar 70 - 85 de kilometri la oră. Trecător, vor fi vijelii în Crişana, în Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în zona costieră a Dobrogei. De asemenea, spre seară şi la începutul nopţii de sâmbătă spre duminică, fenomene similare se vor înregistra şi în jumătatea nordică a Moldovei.

În zona montană înaltă, vântul va sufla puternic, cu rafale ce vor depăşi 80 - 100 de kilometri la oră.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul țării, unde se vor atinge viteze, în general, de 45 - 55 km/h, iar în nordul, nord-estul şi centrul țării, precum şi în zonele de munte, mai ales după-amiaza şi seara, local, se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice, potrivit ANM.