Secretarul de stat Raed Arafat tocmai a detașat ofițeri DGPI în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenție împotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat și supervizat de ministrul Marcel Vela se află acum „în curs de implementare”, dezvăluie Rise Projectpe pagina sa de Facebook.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat și supervizat de ministrul Marcel Vela se află acum „în curs de implementare”.

De ce? Iată ce spune Arafat:

● “Au fost detașați ca invitați, nu ca decidenți, câte un ofițer în fiecare centru județean.

● Ca ofițeri ai Direcției de Informații a MAI, ei știu cel mai bine ce se întâmplă pe linie la toate serviciile noastre din interiorul ministerului. Pot fi un sprijin real pentru șeful centrului și un sprijin al comandantului acțiunii și prefectului în județele respective.

● Nu li se subordonează nimeni, colaborează cu alte persoane, fac parte dintr-un grup mai mare de lucru care reprezintă toate armele ministerului.

● Asta e structura care foarte repede poate identifica fake news-urile, te atenționează, îți spune: „uite, a apărut asta, spune că Ministerul de Interne a făcut asta sau ISU sau SMURD”, care nu sunt adevărate. Și atunci noi putem să răspundem imediat.

● Pe parte de DSP-uri, nu au nicio atribuție. Pot să sprijine DSP-urile pe partea de introducere date în baza de date care aparține chiar Ministerului de Interne.

● Se lucrează la o platformă comuna a Ministerului de Interne. Adică o avem deja, nu se elaborează acum, ci se îmbunătățește cu STS - implicat la partea cu baze de date, normal.

● Îmbunătățirea comunicării și a fluxului informațional, asta este principala lor activitate.”

Integral pe pagina de Facebook a Rise Project