Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis ca instanţa supremă să îşi desfăşoare activitatea în regim normal şi în luna iulie, când magistraţii ar fi trebuit să intre în concediu, pentru a recupera perioada în care procesele au fost suspendate ca urmare a instituirii stării de urgenţă.

ICCJ - sala Sectiilor UniteFoto: Agerpres

„Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, în urma analizării activității instanței pentru perioada 16.03.2020 – 16.04.2020, a hotărât ca și în luna iulie instanța să își continue activitatea de judecată în regim normal, acordându-se prioritate soluționării cauzelor suspendate în baza primului decret de instituire a stării de urgență”, a informat ÎCCJ într-un anunț remis joi presei.

Reprezentanţi ai ÎCCJ au explicat că activitatea în sălile de judecată va reveni la normal după data de 15 mai, când va fi ridicată starea de urgenţă, iar procesele vor continua să fie judecate şi în luna iulie, scrie Agerpres.

În anii anteriori, judecătorii au intrat în vacanţă în perioada 1 iulie - 31 august, însă în 2020 magistraţii vor intra în concediu ceva mai târziu.