Trei familii de romi au provocat un scandal pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. Romii s-au luat la bătaie în stradă şi au distrus două maşini şi un gard de beton. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale pentru a aplana conflictul, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Barcea, sat Podoleni, are loc o altercaţie între mai multe persoane. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă, procedând imediat la aplanarea conflictului care era în curs de desfăşurare. Din cercetările efectuate ulterior, s-a stabilit că, pe fondul unei neîntelegeri mai vechi, membrii a trei familii, din localitate, s-ar fi încăierat, folosind pietre şi alte obiecte contondente şi provocând, în acest context, avarierea a două autoturisme, precum şi distrugerea unui gard din plăci de beton”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Potrivit IPJ, poliţiştii au întocmit dosar penal, având ca obiect comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, violare de domiciliu, ameninţare şi lovire sau alte violenţe. Opt persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 55 de ani, au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.