Biserica nu și-a cerut scuze nici până astăzi pentru că i-a ținut sclavi pe romi timp de 500 de ani, spune Ciprian Necula, activist pentru drepturile romilor, invitat online #deladistanță. El crede că este nevoie de o reconciliere și de un moment T zero, de la care să reînceapă reconstrucția societății românești.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pe mine mă dezamăgește Biserica Ortodoxă Română că până astăzi, după 500 de ani de sclavie a romilor, nu a făcut nici măcar gestul de a-și cere scuze, creștinesc: . Nu am auzit asta din gura Bisericii. De ce? Pentru că sunt mult prea superiori față de foștii lor sclavi să-și ceara scuze, chiar și astăzi. Când vom avea această reconcliere, ca să avem un moment T zero de la care să reîncepem reconstructia soc românești?", a afirmat Necula.

(De la minutul 35)

Sociologul Gelu Duminică și Ciprian Necula, militant pentru drepturile romilor, au fost invitați online #deladistanță, unde au vorbit despre ignoranța autorităților, care pleacă de la vârf, dar și despre tipologia smecherului din aceste comunități de romi, cazul Rahova fiind "o demonstrație de șmecherie".