Zborurile charter spre Germania care duc muncitori la lucru în agricultură vor continua până în 17 mai, anunță directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, citat de Mediafax.

Muncitori romani ajunsi pe un aeroport germanFoto: PETER ENDIG / AFP / Profimedia

Zborurile charter de la Cluj spre Germania au început în luna martie.

„Avem din luna martie chartere cu muncitori spre Germania, am avut şi una spre Innsbruck, Austria. Vom avea aproape zilnic până în 17 mai astfel de zboruri cu muncitori spre Germania, care merg să lucreze în agricultură”, a declarat, miercuri, David Ciceo.

Zborurile charter spre Germania asigură venituri aeroportului, dar sunt mici în comparaţie cu cele încasate în aprilie anul trecut.

„Avem o situaţie financiară stabilă, nu este cazul de incapacitate de plată la Aeroportul Cluj. Peste 200 de angajaţi sunt în şomaj tehnic”, a precizat Ciceo.

Aeroportul clujean mai are un singur zbor regulat, spre Malmo (Suedia), de două ori pe săptămână, lunea şi vinerea.

Irimie Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului clujean, a declarat, la rândul său, că s-au luat măsuri în actuala situaţie, printre care reducerea costurilor interne, ajustarea serviciilor prestate de către terţi, rezilierea unor contracte şi amânarea unor achiziţii, dar şi amânarea ratelor pentru credite bancare.