Un bărbat a ieșit pe holul unui imobil din Sectorul 1 dezbrăcat și amenința vecinii, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite. La vederea polițiștilor, individul a devenit agresiv, a lovit un om al legii și a fugit, fiind prins ulterior la un etaj superior, când a fost împușcat, transmite Mediafax. Bărbatul a murit ulterior la spital.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.31 Bărbatul care a murit fusese împușcat de polițiști în piept, nu în picior, așa cum indicau primele informații despre incident. El ar fi înjunghiat un angajat MAI cu o foarfecă, acesta din urmă fiind internat la acest moment în spital. Potrivit unor surse citate de Mediafax, bărbatul care a provocat scandalul este cel care, în 2016, a intrat cu maşina personală în gardul Guvernului.

UPDATE 10.03 Poliția Capitalei a transmis, ulterior, că bărbatul a murit la spital: „Cadavrul urmează să fie ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”

Oamenii legii au fost sesizați miercuri dimineața, în jurul orei 04.00, prin apel 112, de o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1, că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, amenință pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție l-au localizat pe scandalagiu.

„La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit violent și a reușit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească și i-a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Un echipaj de prim ajutor solicitat la fața locului l-a preluat pe bărbat, acesta fiind dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, pentru stabilirea condițiilor în care s-a produs evenimentul.