Un autobuz a fost filmat pe o stradă de la intrarea în oraşul Galaţi în timp ce circula pe contrasens, incidentul fiind filmat cu o cameră video amplasată pe o maşină de poliţie. Oprit de polițiști, șoferul spune că nu știa traseul, în timp ce reprezentanții societății de transport spun că este "surprinzătoare" explicația, pentru că șoferul este angajat de 30 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

În imagini, șoferul poate fi văzut cum circulă cu autobuzul pe cotrasens, fiind filmat dintr-o mașină a Poliției.

"Nu ştiu traseul", este explicația pe care le-a dat-o el polițiștilor. "Cum să nu ştiţi traseul? Şi mergeţi pe contrasens?”, se mai aude în înregistrarea făcută de camera Poliţiei.

Reprezentanţii Poliţiei au anunţat că şoferul de autobuz a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere.

"Autobuzul a circulat pe contrasens, pe strada Calea Galaţi (...). Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 870 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile”, a explicat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Galaţi, Gabriela Costin.

Conducerea societăţii de transport public Transurb susține că a început o anchetă şi îl va sancţiona pe şofer.

"Este surprinzător pentru conducerea societăţii de transport. Şoferul este angajat de 30 de ani. El a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile şi va intra în Comisia de Disciplină a societăţii unde va fi sancţionat conform regulamentului intern şi legislaţiei în vigoare”, a declarat reprezentantul Biroului de Relaţii Publice al societăţii Transurb Galaţi.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de deputatul PMP Cătălin Cristache, care spune că mulţi şoferi vechi de la Transurb i s-au plâns că, în ultimii doi ani, a existat un val fără precedent de angajări pe bază politică în cadrul companiei.

"Acest filmuleţ reprezintă dovada vie a incompetenţei managementului şi a unei politizări fără precedent: dacă n-ai carnet PSD sau ALDE, eşti mâncat în Transurb. Poate că nu ştia traseul, dar şoferul din imagini care a mers pe contrasens nu ar fi trebuit să se apropie vreodată de volanul unui mijloc de transport în comun. Nu e amuzant deloc. Pur şi simplu, discutăm de un pericol public atât pentru călători, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic", scrie deputatul PMP.