Mai mulți polițiști au intervenit luni seara la un scandal din Bărbulești, în Ialomița, după ce un bărbat care fugea de polițiști s-a ascuns într-o curte. Romii în curtea cărora a fugit șoferul au devenit violenți cu forțele de ordine: "Ce stai cu pistolul în mână?”.

PolitiaFoto: Stirile ProTV

Poliția Ialomița anunță că polițiștii din Jilavele au vrut să oprească, în timpul unui filtru rutier, o mașină care mergea pe DN1D, din Urziceni către Bărbulești, scrie Mediafax. Șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, a mărit viteza și a încercat să fugă, însă a fost prins de polițiști în comuna Bărbulești.

În urma verificărilor a reieșit ca bărbatul în vârstă de 38 de ani este din localitatea Bărcănești și nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma testării cu aparatul Drager, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la sediul Poliției Urziceni și i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, urmând să fie reținut.

De asemenea, atât bărbatul cât și o femeie care se aflau în autoturism au primit o amendă totală de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

Potrivit imaginilor publicate pe Facebook de Sindicatul Europol, șoferul s-a refugiat în curtea unor romi, iar aceștia au devenit violenți și au început să facă scandal, cerându-le forțelor de ordine să lase pistolul din mână. "Ați venit aici să faceți legea?”, se aude în înregistrare, după care o persoană ia la rost un polițist: "Ce stai cu pistolul în mână?”.