Bilanţul atacului armat de duminică, din Canada, a urcat luni la 18 morţi, scrie BBC News. Autorul masacrului a fost găsit și el mort.

Canada, atac armat (twitter)Foto: Hotnews

Printre victime se numără şi 'o femeie în uniformă, a cărei meserie este protecţia vieţii chiar cu periclitarea propriei vieţi', a precizat premierul Justin Trudeau, referindu-se la agenta Heidi Stevenson, veterană cu o vechime de 23 de ani în Royal Canadian Mounted Police (RMCP, poliția federală).

Anchetatorii încercau luni să afle motivul care l-a determinat pe autorul atacului, Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, să tragă în oameni timp de 12 ore, începând din localitatea rurală Portapique din provincia Nova Scotia, la circa 130 de kilometri la nord de capitala provinciei, Halifax.

RMCP l-a urmărit pe o distanţă de peste 100 de kilometri, relatează și Agerpres.

Ucigaşul a fost găsit în cele din urmă mort, purtând o uniformă a RMCP, după un schimb de focuri cu poliţia, şi nu s-a precizat deocamdată dacă a fost doborât de forţele de ordine sau s-a sinucis.

Comisarul Brenda Lucki, şefa RCMP, a declarat pentru CBC News că Wortman a avut probabil un motiv iniţial, după care a început să tragă la întâmplare. Atacul nu pare să fie legat de terorism, a adăugat ea. A fost cel mai grav incident de acest gen din istoria Canadei, consemnează agenţiile de presă.