Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București este ținută în noaptea de sâmbătă spre duminică și este transmisă live-video pe Facebook.

Patriarhia RomanaFoto: USER UPLOADED

Slujba de Înviere din 2020 se desfășoară în condiții speciale - enoriașii nu pot participa, iar numărul celor care pot avea acces în biserici este limitat pe fondul restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

La Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă a fost adusă de delegaţia Patriarhiei Române, unde a fost primită de Patriarhul BOR, Daniel, transmite Agerpres.

De pe Aeroportul "Henri Coandă", cu acelaşi avion, Lumina Sfântă a fost dusă la Iaşi, şi cu un alt avion la Sibiu, Cluj Napoca, Timişoara şi Baia Mare.

Potrivit acordului BOR - MAI, slujbele religioase din noaptea de Înviere se oficiază cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi a prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

Lumina Sfântă a coborât la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 13:50 într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioșilor. Tot în condiții excepționale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegații Bisericilor Ortodoxe. Aceștia nu au coborât din aeronave, ci au așteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special însoțit de poliție și armată.