Peste 150 de poliţişti, jandarmi şi militari din Prahova caută un deţinut evadat de la Secţia Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti. Bărbatul de 41 de ani era condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat, scrie news.ro.

”Peste 150 de poliţişti, jandarmi şi militari desfăşoară activităţi specifice în vederea capturării deţinutului evadat în cursul acestei zile de la Secţia Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti. Au fost blocate căile de acces din posibilele direcţii de deplasare şi au fost trimise pe teren echipe de căutare”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Prahova.

Penitenciarul Ploieşti a anuţat că, sâmbătă, în jurul orei16.15, s-a constatat că deţinutul Lupu Onorel, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit Secţia Exterioară Movila Vulpii.

”Menţionăm că fapta deţinutului este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii secţiei exterioare, deţinutul era îmbrăcat cu: pantaloni de trening de culoare bleumarin, pulover de culoare gri”, a transmis Penitenciarul Ploieşti.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploieşti, la numărul de telefon: 0244/526.834, 0244/526.325, 0244/526.238.