Chiar dacă nu putem merge la buserică, credința ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi și să reușim să tranformăm fiecare casa noastră într-o biserică, într-un loc în care sărbătorim, a transmis premierul Ludovic Orban cu ocazia Paștelui. "Simbolul fundamental al acestei sărbători care este simbolul iubirii, al spiritului de sacrificiu și mai ales simbolul renașterii să ne dea forța să renaștem împreună!", a mai spus Orban.

Ludovic OrbanFoto: Guvern

"Dragi credincioși ortodocși și greco-catolici,

Anul acesta sărbătorim învierea Domnului nostru Isus Christos într-un fel total diferit față de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta va trebui să stăm acasă, nu putem merge la biserică, să participăm la slujba de Paște.

Vom fi alături de cei apropiați, de familie, dar vom fi departe de mulți dintre cei care ne sunt dragi și alături de care petrecem momentele frumoase. Chiar dacă nu putem merge la buserică, credința ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi și să reușim să tranformăm fiecare casa noastră într-o biserică, într-un loc în care sărbătorim.

Am trecut prin momente grele. Suntem supuși la încercări la care nu ne-am fi așteptat. Viața noastră, felul nostru de a fi au fost schimbate radical. Multe dintre lucrurile cu care eram obișnuiți și le consideram normale să le facem în fiecare zi astăzi nu putem să le facem.

Suntem obligați ca toate eforturile pe care le-am făcut până astăzi, ca toate privațiunile la care ne-am supus să fie susținute în continuare pentru ca ele să dea rezultate și pentru ca să reușim împreună să depășim cât mai repede această încercare determinată de o epidemie care creează extrem de multe pericole pentru fiecare dintre noi.

Petreceți Paștele și folosiți această sărbătoare pentru o reflecție profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de această epidemie.

Am încredere că vom ieși împreună din aceste sfinte sărbători mai buni, mai umani, mai empatici, mai apropiați de semenii noștri, mai dispuși la acte de generozitate și mai atenți la problemele pe care le au semenii noștri.

Pentru că în această grea încercare prin care trecem împreună s-a văzut umanitatea celor mai mulți dintre semenii noștri, s-a văzut spiritul de sacrificiu de care dau dovadă cei care se luptă în prima linie contra acestui virus și s-a văzut generozitatea multora dintre semenii noștri care au derulat campanii umanitare în sprijinul celor aflați în nevoie.

Vă doresc Paște fericit, vă doresc sănătate și doresc fiecăruia dintre noi să trecem cât mai repede de această perioadă, iar simbolul fundamental al acestei sărbători care este simbolul iubirii, al spiritului de sacrificiu și mai ales simbolul renașterii să ne dea forța să renaștem împreună!"