​Un preot din parohia Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, îşi îndeamnă enoriaşii să stea acasă în noaptea de Paşte şi le promite acestora că va duce lumina Învierii în casele lor, precum şi la toate mormintele din cimitir, scrie Agerpres.

Noaptea de InviereFoto: Agerpres

"Datorită măsurilor luate de către autorităţi, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătăţii noastre, fac acest apel către Voi toţi, fiii mei duhovniceşti, ca în noaptea Învierii lui Hristos Domnul să rămâneţi acasă! Prin contribuţia unor oameni credincioşi, vrednici şi responsabili, vom putea aduce lumina Învierii la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei Învierii şi a Sf. Liturghii. Acest lucru se va întâmpla între orele 3 şi 5 ale dimineţii. Ştiu ca nu aveţi posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care în Noaptea Învierii va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir", a scris pe contul său de Facebook preotul Valeriu Roşcan.

El susţine că va merge în toată parohia pentru a lăsa mai multe lumânări tip candelă pe toate străduţele, precum şi la toate troiţele din parohie.

Preotul a făcut apel către enoriaşi să rămână acasă, pentru a se proteja şi a nu îngreuna munca autorităţilor.

"Vă rog să fiţi responsabili, să rămâneţi acasă! Ştiu că este greu (...) dar bine este să ne protejam, să nu îngreunăm munca autorităţilor, a medicilor, a poliţiştilor, jandarmilor, a celor din armata şi a tuturor celor ce acum sunt în spitale luptând cu boala, ori în stradă pentru binele nostru! (...) Rămâneţi acasă!", le-a transmis preotul.

Peste 160 de enoriaşi i-au răspuns preotului pe reţeaua de socializare, pentru a-l felicita şi pentru a-i mulţumi pentru iniţiativă.