Ne aflăm încă la început de primăvară, deci trecem printr-o perioadă bună de cumpărat televizoare. Explicația? Marii producători precum Samsung, LG sau Sony au perioade fixe în care lansează generații noi. Una dintre ele este ianuarie, când se anunță modelele care vor fi responsabile de o bună parte a vânzărilor din acest an. Pentru cei care sunt în căutarea unui nou televizor, acest lucru este o veste foarte bună.

Suport TVFoto: eMAG

Principala specificație pentru ca noile modele să te bucure este să cauți un televizor care nu face parte din această generație, ci din cea interioară. Producătorii vor căuta să termine stocurile pentru a face loc noilor modele, așa că acum este șansa ta pentru a lua un televizor cu tehnologii destul de noi, la un preț care să îți convină.

Nu vei rata mare lucru dacă nu alegi ultimul model. Tehnologiile nu apar peste noapte, iar noua generație se dovedește a fi doar un pic mai bună decât cea anterioară. Și chiar dacă vrei să te bucuri de calitate maximă a imaginii în timp ce vizionezi serialele preferate de pe Netflix, alegerea unui televizor cu diagonală satisfăcătoare, rezoluție 4K și tehnologie HDR nu te va sărăci. Cu un buget de 2000 de lei poți să îți iei un model care să bifeze toate funcțiile moderne pe care le cauți.

Cei care doresc totuși să cheltuiască mai puțin, dar să aibă o listă consistentă de specificații pe următorul televizor se pot orienta către modele Android TV, cu prețuri de sub 1000 de lei. A trecut vremea când modelele sofisticare erau dedicate doar celor cu un buget considerabil mai mare. Pentru mai puțin de 1000 de lei, ai acces la sute de mii de aplicații și actualizări ale sistemului de operare oferite direct de Google. Tot ce trebuie să faci este să cercetezi un pic piața, să iei în seamă opiniile celor care au deja televizorul pe care ți-l dorești și să apeși cu încredere pe butonul de comandă.

Dacă optezi pentru un televizor mai ieftin, cu banii rămași poți alege accesorii care să facă petrecerea timpului în fața sa chiar mai plăcută. Dacă nu ai o comodă pe care să îl așezi, poți merge pe varianta unui suport TV. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei unul pe măsura modelului tău. Vei găsi aceste informații în lista de specificații a televizorului.

Un alt lucru pe care îl poți lua este un sistem audio mai bun. Oricât de mult s-ar lăuda producătorii de televizoare de „sunet spațial”, nimic nu poate întrece un sistem audio dedicat. Dacă alegi un televizor ieftin, cu atât mai mult. Aici ai două opțiuni: împrăștierea unui sistem 5.1 prin toată sufrageria sau alegerea unui soundbar. Noi optăm pentru a doua variantă.

Nu în ultimul rând, poți îmbunătăți atmosfera cu lumini. În acest caz, recomandarea noastră este o lumină Philips Hue . Poți alege banda LED (Hue Strip) pe care o poți lipi de spatele televizorului, sau poți merge pe mâna unei lămpi Hue Go. Aceasta din urmă este echipată și cu o baterie internă, în cazul în care vrei să muți lampa departe de priză.

Indiferent de ce alegi, acum e momentul să îți cauți următorul televizor!