Autoritățile bulgare au decis că, începând de sâmbătă, cetățenii trebuie să aibă acoperite nasul şi gura cu o mască sanitară atunci când ies din casă. Măsura are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, mai ales pe perioada sărbătorilor pascale.

Foto:

Guvernul de la Sofia doreşte ca purtarea măştii sanitare în locurile publice să fie generalizată până la 26 aprilie, transmite AFP, citat de agenția Agerpres.

În Bulgaria, ţară cu populaţie majoritar ortodoxă, bisericile vor rămâne deschise în această perioadă, chiar dacă autoritățile au cerut populaţiei să rămână în case.

La sfârșitul lunii martie, Guvernul bulgar a anulat un prim decret ce prevedea amenzi dure pentru nerespectarea obligativităţii purtării măştii sanitare, în condiţiile în care acest produs era dificil de achiziţionat.

Bulgaria este una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie.