Secretarul de stat în ministerul de Interne Bogdan Despescu a declarat, sâmbată, că este posibilă modificarea intervalului orar în care vârstnicii să poată ieși din case. Despescu a precizat că la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă urmează să să fie discutată situația generată de aglomeraţia din pieţe. În week-end se formează cozi la piețele agroalimentare și supermarketuri în special între orele 11.00 și 13.00 când ies pensionarii la cumpărături.

Aglomeratie Piata OborFoto: Hotnews

„Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11-13, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu, potrivit agenției Mediafax.

Referitor la situația din piețe, secretarul de stat a precizat că a recomandat administratorilor pieţelor să organizeze intrarea prin distanţarea socială, iar cei care comercializează să fie echipaţi cu elemente de protecţie.

La piețele agroalimentare și supermarketuri s-au format sâmbătă cozi de zeci de persoane. Problema a fost în special între orele 11.00 și 13.00 când au ieșit și pensionarii la cumpărături, aceștia având la dispoziție doar două ore pe zi.