Casa Regală a României a anunțat, sâmbătă, că ultima tăiere de copaci în zonă a avut loc în 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Familia Regală spune că analizează cauzele alunecării de teren de la Azuga și că colaborează cu autoritățile locale pentru atenuarea efectelor acestora.

Alunecare de teren la AzugaFoto: youtube.com

Casa Regală susține că alunecarea de teren care a avut loc la Azuga, pe Muntele Sorica, a avut drept posibilă cauză vârsta înaintată a copacilor, dar încă se fac analize.

"În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrișare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialiști de la fața locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, precizează secretariatul Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, citat de agenția Mediafax.

130 de persoane din Azuga au fost evacuate vineri noapte după ce o bucată din munte s-a desprins și le-a distrus gospodăriile. Prefectura Prahova a anunțat că terenul aparține Casei Regale și că zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.