Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că se verifică dacă este adevărată informația privind revenirea Sorinei Pintea ca manager la Spitalul din Baia Mare, aceasta fiind sub control judiciar, urmând să se ia o decizie, potrivit Mediafax.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

Întrebat joi, într-o conferință de presă, despre revenirea Sorinei Pintea în funcția de manager la Spitalul Județean Baia Mare, după ce și-ar fi retras demisia, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că MS va evalua situația și va lua decizii.

„Ministerul va evalua situația și va lua decizii în consecință. În acest moment vom evalua efectiv dacă informația este sigură, dacă doamna manager a revenit, vom cere o notă explicativă de la DSP din județul respectiv, iar Ministerul va lua o decizie”, a spus Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Județean Maramureș. În demisia înregistrată la CJ Maramureș, Sorina Pintea a scris că a demisionat din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA și pentru o bună desfășurare a urmăririi penale și a procesului penal. Fostul ministru al Sănătății a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită.