La Poliţia Capitalei a fost demarată o anchetă după ce un bărbat, care ar fi refuzat să se legitimeze, a fost agresat de un poliţist în Bucureşti. Angajatul MAI care a intervenit va fi cercetat disciplinar, transmite Mediafax.

Batut de politieFoto: Captura Facebook

Poliţia Capitalei a anunţat că a demarat o anchetă internă în cazul poliţistului care a agresat un bărbat în Bucureşti.

„Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Poliției.

Imaginile cu agresiunea au ajuns pe paginile de socializare, iar foarte multe persoane au acuzat modul în care poliţistul a intervenit.

Cu toate astea, poliţiştii susţin că cel agresat a refuzat să se legitimeze în timp ce se afla pe stradă alături de o altă persoană şi a devenit agresiv cu autorităţile.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbați au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare”, au mai transmis reprezentanții Poliției Capitalei.