Acum vreo lună și jumătate, eram în normalitate, uitându-ne la China și la Wuhan ca la ceva izolat, îndepărtat. Astăzi suntem izolați, încercând să ne adaptăm la noile condiții și restricții. De la momentul în care s-a anunțat primul caz de coronavirus în România și până am ajuns să realizăm cu toții că acest virus este ceva serios, lucrurile s-au succedat rapid, fulminant. Parcă a trecut o veșnicie de la normalitate. Oricum, e clar că după această pandemie, lucrurile se vor schimba, la nivel social, mental, psihologic, la nivel de individ, cât și la nivel de colectiv.

Mega Image Foto: Mega Image

Cadrele medicale sunt acum eroii care au nevoie de susținere. Sunt cei care duc lupte ca în tranșee cu un dușman invizibil. Uneori, “înarmați” doar cu niște saci de gunoi pe post de protecție și cu orele de nesomn care apasă pe umerii lor.

Eroii care nu sunt acum pe scena principală sunt toți cei care muncesc în continuare pentru a asigura o oază de normalitate, asumându-și riscuri pentru ca țara să meargă târâit spre liman. Și sunt atâția. Polițiști, transportatori, curieri, oamenii care lucrează în zona de food (atât producție, cât și supply chain), oamenii de la salubritate, șoferii de la transportul public. Și lista poate continua. Uitați-vă în jur data viitoare când mai ieșiți afară, cu declarația completată evident, și o să vedeți că sunt eroi care muncesc zi de zi, expuși zilnic la pericolul de a se îmbolnăvi.

În acest context, Mega Image a anunțat că va acorda un spor suplimentar de 25% pentru fiecare zi lucrată în această perioadă, începând cu 9 martie, pentru angajații din magazine și depozite, aflați în prima linie de expunere în fața virusului. În plus, măririle salariale planificate se vor acorda conform planului, la fel și orele suplimentare vor fi plătite conform regulamentului intern deja existent. Mai mult, pentru angajații cu vârste începând de la 65 de ani, Mega Image le oferă zile libere, care vor fi remunerate cu salariul de bază aferent fiecărui angajat, urmând ca perioada să fie modificată în funcție de schimbările intervenite la nivel național. Practic, peste 12.000 de angajați vor beneficia de aceste măsuri.

Sunt măsuri care trebuie salutate, în contextul în care foarte multe firme și-au trimis deja angajații în șomaj tehnic, au tăiat salarii sau urmează să ia astfel de măsuri.

„Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate și empatie pentru cei din jur. Colegii noștri din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să își facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condițiile actuale. Toate eforturile colegilor, responsabilitatea și dedicarea, cât și faptul că se află în prima linie de expunere la virusul COVID-19 merită recunoscute de noi toți și sper ca aceste măsuri să răsplătească angajamentul fiecăruia dintre ei, pentru care țin să le mulțumesc. Facem apel, încă o dată, la responsabilitate și înțelegere din partea întregii comunități pentru a trece cu bine, împreună, de această perioadă”, declară Mircea Moga, CEO Mega Image.