​​Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc s-a ales cu dosar penal după ce a postat pe Facebook o listă cu personalul medical al spitalului din localitate infectat cu coronavirus.

Bolnavi de coronavirus tratati de medici la spitalFoto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Potrivit Monitorul de Suceava, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. Sesizarea a fost făcută din oficiu de către polițiștii din Câmpulung Moldovenesc, care au constatat că la rubrica ”comentarii” ale unei postări din rețeaua Facebook făcută în cursul serii de vineri, exista o listă cu numele și prenumele cadrelor medicale din oraș, în dreptul cărora era precizat și rezultatul pozitiv sau negativ al testării.

Cel care a postat lista este consilierul local PNL Corneliu Berentan, care a șters apoi postarea. El a declarat că a postat din greșeală lista pe grup, în momentul în care voia să i-o trimită printr-un mesaj privat unei cunoștințe ale sale, mai notează Monitorul de Suceava.

Spitalul Municipal Fălticeni a fost închis parţial, iar cel din Câmpulung Moldovenesc total, pe o perioadă de 14 zile, pentru decontaminare, după ce peste 100 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan.