VIDEO Klaus Iohannis: Starea de urgență se prelungește, nu este momentul să ne relaxăm

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 6 aprilie 2020, 14:16 Actualitate | Esenţial


președintele Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Presedintele Klaus Iohannis a anunțat luni că starea de urgență, impusă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, se va prelungi cu o lună. Șeful statului a precizat că România nu a ajuns încă la vârful epidemiei și nu este acum „momentul să ne relaxăm”.

Klaus Iohannis a anunțat și „o vestă bună”: încep să vină materialele de protecție. Astfel în această săptămână România va primi 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație.

La acestea se adaugă 500.000 de combinezoane de protecție.
Declarațiile vin după o nouă ședință pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 care a avut loc de la ora 12.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială):

 • Bună ziua! Tocmai am finalizat o ședință de bilanț intermediar, am finalizat o ședință de bilanț intermediar, i-aş spune, la care a participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din Guvernul României. Am dorit împreună să tragem primele concluzii, să vedem cum au fost puse în practică măsurile decise prin decret și prin ordonanțele militare. Am evaluat impactul acestor măsuri și cum trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni.
 • O primă concluzie ar fi că în comparație cu alte țări creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, în țări unde avem mulți români - mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru, evident, vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Însă trebuie să vă avertizez foarte clar: Nu este momentul să ne relaxăm; în niciun caz nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Toți experții, toți medicii ne spun că evoluția epidemiei în continuare depinde de felul în care respectăm indicațiile autorităților. Dacă respectăm indicațiile - evităm contactul ș.a.m.d. -, este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu le respectăm, este posibil să ajungem în scenarii cum le-am văzut, din păcate, în țările pe care tocmai le-am menționat.
 • Așadar, este clar: Nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților.
 • O veste bună: La început, se știe că a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție - măști, combinezoane, ventilatoare. Iată că avem deja primele rezultate semnificative ale măsurilor luate de Guvern. În acest fel, primim încă în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști de protecție pentru forțele de ordine - jandarmi, polițiști -, aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație.
 • Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical. Iată că sunt lucruri care se mișcă. Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret, în cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține lucrurile, pentru a ține evoluția epidemiei sub control.
 • Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali.
 • Am discutat o chestiune extrem de importantă în a doua parte a ședinței, mai exact pregătirea pentru rectificarea bugetară. Aici lucrurile stau foarte serios și nu pot să nu spun câteva lucruri.
 • Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite.
 • În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului. Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public.
 • Am menționat numărul mare de măști, de materiale de protecție, care vin în România. Și trebuie să știți că aici nu au lucrat numai autoritățile statului. Au fost câteva firme private care s-au implicat și dați-mi voie să-i felicit pe cei care au înțeles că, într-o perioadă dificilă, nu numai autoritățile statului trebuie să se implice pentru țară, ci și firmele private. Și sunt deja destul de mulți care au făcut-o. Îi felicit și sper să continue.
 • În final, dragi români, repet: respectați măsurile dispuse de autorități! Respectați izolarea! Nu vă întâlniți!
 • Nu ieșiți din casă decât atunci când aveți o problemă de rezolvat, când mergeți la serviciu, când mergeți să cumpărați alimente!
 • Evitați orice contact fizic cu oricine, este foarte important! Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță față de alte persoane!
 • Vă doresc tuturor multă sănătate!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

43198 vizualizari

 • -9 (27 voturi)    
  Normele pt amanarea ratelor au aparut acum! (Luni, 6 aprilie 2020, 14:22)

  Boham [utilizator]

  Se confirma: ORICINE vrea sa isi amane ratele poate sa o faca, e nevoie doar de un EMAIL catre banca in urmatorul format:

  subsemnatul ....ca urmarea pandemiei de coronavirus care mi-a afectat veniturile lunare solicit amanarea ratelor creditului nr ....pt 6 -9 luni

  nume

  data
  • +6 (18 voturi)    
   Nu mai bate campii aiurea (Luni, 6 aprilie 2020, 14:48)

   Fides [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   Mai ieri ai spus ca nici nu exista norme.
   Habar nu ai ce presupune OUG 37/2020, iar normele pun pariu ca nu le-ai citit in integralitate.
   Pasii sunt mai amplii, iar cei care opteaza pt aceasta amanare trebuie sa tina cont de OUG 37/2020, dar si de Norme. Altfel trimit o cerere pe care bancile o vor anula.
   PS. Nu fa rau!
   • -2 (6 voturi)    
    Tu bati campii. Eu citez din monitorul oficial (Luni, 6 aprilie 2020, 16:50)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui Fides

    astazi in monitorul oficial scrie asa, pt credite de nevoi personale:

    Capitolul 6

    Art 15: suspendarea se acorda cu respectarea urmatoarelor conditii:

    - credite acordate pana astazi
    - nu au restante la rate pana in data de 16 martie
    - transmite cererea bancii in maxim 45 de zile de astazi
    - venituri afectate direct sau indirect de COVID, fara a fi necesare DOVEZI ci doar o declaratie pe propria raspundere trimisa prin EMAIL

    trebuie doar sa spui ca a fost redus venitul familiei, venitul tau sau ca ai covid sau ca esti in izolare la domiciliu, etc

    in lege scrie clar ca motivele pot fi multe dare trebuie sa existe un motiv care sa induca ideea ca nu ai suficienti bani sa iti platesti rata.
    • +1 (3 voturi)    
     Esti rauvoitor, meriti o plangere penala (Luni, 6 aprilie 2020, 19:18)

     Fides [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     Pe langa faptul ca nu citezi corect din Normele de aplicare a OUG 37/2020, le mai si interpretezi aiurea, ciuntit. Pe langa art.15, exista si art.16, unde sunt cuprinse criteriile de eligibilitate! Nu poti una fara alta. E ca si cum ai masina - OUG 37/2020, dar nu ai cheia de a o porni - Normele de aplicare sunt clare, nu merge pe ghicite. Chiar tu te contrazici - spui ca nu e nevoie de dovezi, iar dupa revii si numesti cateva: somaj tehnic, venituri reduse indirect etc.
     PS. Nu mai vobesc de faptul ca tu faci referire in comentariile tale la debitorii pers fizice cu credite altele decat ipotecare. Desteptule acolo in OUG 37/20202 si la Norme sunt cuprinse inclusiv creditele ipotecare, dar si pt pers juridice. Nu mai induce lumea in eroare, cei care nu reusesc sa intelega prevederile OUG 37/2020, respectiv Normele de aplicare - rugamintea mea este sa sunati pt ajutor chiar un avocat. Daca gresiti in demersul vostru, banca va respinge cererea. Si da, abia asteapta camatarii (bancile) sa va dea flit.
     • -1 (3 voturi)    
      am scris ca ma refer la credite de nevoi pers. (Luni, 6 aprilie 2020, 21:21)

      Boham [utilizator] i-a raspuns lui Fides

      Tu nu pricepi ce citesti, eu am si scris ca ma refer la creditele de nevoi personale !      NU E NEVOIE de dovezi, ci doar de DECLARATIA ta ca ti-au fost afectate veniturile lunare .


      confunzi DOVEZILE cu un motiv declarat.

      - dovada e ceva palpabil
      - motivul e ceva declarat de tine, poti sa spui ca au scazut veniturile familiei si asta nu se poate dovedi

      Pt celelalte tipuri de credite: IMOBILIARE etc fiecare e liber sa citeasca
    • -1 (7 voturi)    
     Citu spunea si azi ca la data depunerii cererii (Luni, 6 aprilie 2020, 23:24)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     de aminare, imprumutatul nu trebuie sa aiba restante.
     Probabil ca nu stie ce a semnat, ca in Norme apare data de 16 martie. O data retroactiva care-i inlatura de la aplicare exact pe cei care aveau nevoie.

     O pacaleala sinistra, toata acasta pseudo-protectie.
  • +5 (7 voturi)    
   iesim din casa in IUNIE 2020 !!! (Luni, 6 aprilie 2020, 17:48)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   astia care mergeti la MAMAIA in iulie eu zic sa va cumparati niste masti
  • +9 (11 voturi)    
   Abrogarea cheltuielilor aberante (Luni, 6 aprilie 2020, 20:43)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   Se impun :
   - injumatatirea salariilor nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor
   - confiscarea integrala a averilor infractorilor, care au devalizat tara
   - desfiintarea pensiilor speciale
   - desfiintarea indemnizatiilor pentru falsii revolutionari
   - desfiintarea indemnizatiilor pentru falsii academicieni, de la falsele academii
   - desfiintarea finantarii partidelor de la buget
   - desfiintarea finantarii asa-zisei case regale
   - desfiintarea Institutului Tapului Levantin
   • 0 (0 voturi)    
    Finantarea partidelor parlamentare trebuie sa (Duminică, 12 aprilie 2020, 13:38)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    ramana , dar la alte cote ! Probabil 1/2 din ce e acum si sa fie si verificata cheltuirea banilor !!
 • +20 (40 voturi)    
  O nelamurire... (Luni, 6 aprilie 2020, 14:31)

  TheBlizzard [utilizator]

  Nu se gasesc masti. Personalul medical nu are masti. In farmacii nu se gasesc masti. Nicaieri nu sunt masti. Daaar.... Pe strada, toata lumea (aproape) poarta masti.
  Explicatia? Oare cei care le primesc nu cumva le "disipa" contra cost sau doar cunoscutilor / familiilor ? Cred ca s-ar putea verifica.
  • +2 (18 voturi)    
   oamenii le cumpara de pe EBAY etc (Luni, 6 aprilie 2020, 14:39)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   masti exista dar nu poti sa le vinzi pt ca vine politia si te intreaba de ce vinzi masti...te acuza de specula desi tu le vinzi la pret normal
   • +5 (9 voturi)    
    Aici duce plafonarea preturilor (Luni, 6 aprilie 2020, 16:09)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    Cei care au treaba si muncesc si nu au timp sa se "descurce" raman cu banii si nu au masti.
    Cei care au timp, nu muncesc, se "descurca" ca nu-ti trebuie multi bani (pretul este plafonat, nu?) si au masti.

    In plus, cei care mai au cate un surplus de masti si le-ar putea vinde (la pretul pietii, bineinteles) nu o fac de frica sa nu fie acuzati de specula ilicita si, iata cum, o parte din masti stau nefolosite. Asa e la prosti, iar noi nu am ratat-o nici pe asta.

    Rationamentul se aplica la orice produs care are pretul plafonat.
  • -1 (15 voturi)    
   1 nu se poate verifica ! 2eu am un pachet de masti (Luni, 6 aprilie 2020, 14:45)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   din 10 August 2018 -de exemplu!!
   Masti adevarate sau egal cu zero se gasesc daca cauti zilnic pe internet la e-mag, farmacii si altii care nu au nici o legatura !! Eroii de la firmele de curierat sunt la datorie . In provincie pot fi acum, de zilele astea-nu pana acum, probleme..........
  • +5 (17 voturi)    
   Se găsesc (Luni, 6 aprilie 2020, 14:46)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   Nu neapărat medicinale, mai de bumbac sau alte materiale, online caută.
   Unii și’au cumpărat înainte să apară isteria și de epuizarea stocurilor.
   Stai liniștit, nu e nicio conspirație să n’ai tu mască.
  • +2 (10 voturi)    
   se gasesc masti chirurgicale (Luni, 6 aprilie 2020, 14:51)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   eu am luat si cu 4.99 lei bucata si cu 9.40 lei, depinde ce bafta ai
   • +1 (1 vot)    
    De unde ai luat cu 5 lei??? (Marţi, 7 aprilie 2020, 7:55)

    Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Cu 8 si 10 lei bucata am vazut!
    Dar unt cinsumabile, ai iesit o dat afara, ai schimbat doua masti, se umezesc si nu mai pot fi refolosite. Un numar mic de masti nu iti este de nicun folos, cate iti permiti sa cumperi cu 10 lei bucata???
  • +2 (8 voturi)    
   ... (Luni, 6 aprilie 2020, 15:15)

   cartograful [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   @blizzard, da, sunt pe strada la greu inclusiv necerarele masti cu supapa. Sursa - "eroi" de la ISU.
   • 0 (4 voturi)    
    ...nedumerire : și galonații ISU fură ? (Luni, 6 aprilie 2020, 15:55)

    baligosul [utilizator] i-a raspuns lui cartograful

    O civilă de la Argeș a fost găsită că furase din magazie echipament de protecție medical...
    La București, parcă tot așa, parcă de la spitalul de urgență...

    Dar și militarii de la ISU ? Să înceapă un răzoi să îi cam rărească pe galonați, nu numai pe ăia de la MAI !!!
  • +1 (1 vot)    
   nu chiar asa (Marţi, 7 aprilie 2020, 7:53)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui TheBlizzard

   1.masti se gasesc. Nu tot timpul, nu la toate farmaciile, iar preturile sunt exorbitante - ultima data am luat cu 8 lei bucata! Dar se gasesc!
   2. sambata am iesit pentru aprovizionare, prima data dupa doua saptamani. Am vazut si persoane FARA masca!
   3. faza cu "dispatul" probabil ca se intampla, dar este doar exceptia, nu regula!
   4. nu stiu cum au procedat judetele care au decretat primele ca este obligatoriu sa porti masca - de unde sa isi procure lumea???
 • +39 (47 voturi)    
  Taieri de salarii (Luni, 6 aprilie 2020, 14:32)

  Fides [utilizator]

  Sectorul bugetar intra sub semnul taierilor. Pensiile speciale nu, acolo rezolva Covid-19, numai sa-i puna sa iasa la plimbare.
  • +16 (18 voturi)    
   naivii si pensia speciala (Luni, 6 aprilie 2020, 14:41)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   de asta organul cu bulan are pensie speciala....ca tu sa stai in casa cand se ordona....

   e fina ironia...dar sper ca te prinzi cum sta treaba
   • +4 (4 voturi)    
    Nu mai fina ca a mea (Luni, 6 aprilie 2020, 16:47)

    Fides [utilizator] i-a raspuns lui Je__

    Specialii sunt la adapost indiferent de vremuri.
  • +9 (13 voturi)    
   ... (Luni, 6 aprilie 2020, 14:59)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Specialii sunt in general tinerei...
   • +4 (4 voturi)    
    Si cam nemunciti (Luni, 6 aprilie 2020, 16:48)

    Fides [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

    Trai nenica. Pensie mare, varsta mica. Pentru asta exista Mastercard. Platinum.
 • +12 (44 voturi)    
  vorbeste Iohannis care e relaxat din principiu (Luni, 6 aprilie 2020, 14:37)

  Eu38 [utilizator]

  Este clar. La 6 luni dupa ce restul tarilor vor iesi din carantina, vom iesi si noi.

  Peste tot in lume incearca sa se dea mesajul ca sa incercam sa revenim la normal, nu de alta, dar sa mai avem la ce sa revenim.

  Ai nostri nu si-au facut inca probabil norma la amenzi si vor sa ne tina asa pana in iunie. Ei nu au inteles ca aceasta carantina totala va ingropa economia. Vorba aia "operatie reusita, pacient mort".
  • +2 (10 voturi)    
   Pai sunt (Luni, 6 aprilie 2020, 18:06)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

   complet depasiti de situatie si, nestiind ce sa faca, ne mai tin in case pana se dumiresc. Daca ei au ce manca, li se pare ok. Nu le e greu sa zica: "Hai, sa-i mai tinem in case, e liniste, e frumos, curat pe strazi..."
  • -1 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 18:16)

   [anonim] i-a raspuns lui Eu38

 • +23 (31 voturi)    
  Era de așteptat (Luni, 6 aprilie 2020, 14:37)

  fdaniel [utilizator]

  Să se prelungească.
  Dar dacă nu se fac reduceri la bugetari atunci e o mare măgărie.
  Și NU mă refer la medici, profesoru, militari ci la milițieni de birou și învârtitori de hârtii
 • +17 (17 voturi)    
  pensiile speciale.... (Luni, 6 aprilie 2020, 14:42)

  MIKI@ [utilizator]

  E.... hai că e prea mult ....... pensiile speciale..... greu câştigate......he,he,he, vreţi cam multe.....pentru un covid -19, acum e anul 2020 covid -20 deci, nu 2019 - he, he,he.
 • +2 (22 voturi)    
  Halal presedinte (Luni, 6 aprilie 2020, 14:45)

  tontu [utilizator]

  Dupa ce ca o gramada de cadre medicale au plecat sa lucreze in strainatate acum prsedintele si guvernul lui au hotarat sa mai trimita cativa in Italia. Bravo fratilor!?
 • +7 (11 voturi)    
  Bine (Luni, 6 aprilie 2020, 14:53)

  briciu [utilizator]

  Ca si au dat seama ca traducatorul surdo-mut nu mai este util la speech urile presedintelui
 • +11 (27 voturi)    
  Rectificare&masuri (Luni, 6 aprilie 2020, 14:54)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Acum e momentul.
  In stuatia prelungirii SU.
  1. Impozitarea pensiilor speciale cu 90% pentru 1 an de zile.
  2. Impozitarea pensiei când se cumulează cu salariul cu 90%,
  3. Impozitarea salariilor ce depasesc 10000 Lei cu 50%,
  4. Impozitarea salariilor ce depasesc 15000 Lei cu 75%,
  5. Dotarea indemnizații parlamentare pentru un an de zile.
  • +3 (9 voturi)    
   la privat nu merge (Luni, 6 aprilie 2020, 16:07)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Cum crezi ca un sef de banca ar fi prost sa castige doar 15000lei + 25% din rest ? La privat, orice patron ar taia salariile de peste 10000, ca nu e prost sa doneze la stat. Comunismul nu se poate aplica in plin capitalism :)
   • +7 (7 voturi)    
    Aici nu e vorba de comunism (Luni, 6 aprilie 2020, 20:43)

    DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui jescu

    Este vorba de o golanie politica prin care unii sunt mai bandiți, sunt la butoane si si-au tras pensii speciale.
    Aceasta racilă din societate trebuie cumva rezolvată.
    Nu cu o alta inechitate.
  • +3 (5 voturi)    
   @DomnuTrandafir (Luni, 6 aprilie 2020, 20:01)

   Godzillagrrr [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Pai, DomnuTrandafir, dumneavoastra vreti sa fie impozitate salariile ce depasesc 10000 de lei cu 50% si alea ce depasesc 15000 de lei cu 75%... interesanta idee.

   Daca s-ar pune in aplicare, cineva cu un salariu de 10000 de lei ar ramâne in buzunar cu 5000 de lei, in timp ce cineva cu un salariu de 15000 de lei ar ramâne in buzunar cu doar 3750.

   Bravo :-).
   • +1 (1 vot)    
    Aritmetica... (Marţi, 7 aprilie 2020, 13:52)

    TheBlizzard [utilizator] i-a raspuns lui Godzillagrrr

    ...nu-i pentru oricine !
 • +13 (21 voturi)    
  Daca puteam paria la casele de pariuri (Luni, 6 aprilie 2020, 14:56)

  Susufler0 [utilizator]

  din Anglia pe prelungirea starii de urgenta as fi castigat o groaza de bani si nu ma mai plictiseam in zilele urmatoare !

  PS. O tara cu putinatatea mijloacelor de aparare impotriva Covid-ului ca a noastra doar asta poate face, cu mai mult sau mai putin succes : sa se retraga in munti, in paduri (alea cate mai sunt) si in case si sa spere ! :((
 • -9 (25 voturi)    
  Klause, ai promis anticipate. (Luni, 6 aprilie 2020, 15:07)

  Velma Kelly [utilizator]

  Pai ce facem herr Klaus ?
  • +3 (9 voturi)    
   N-ai înțeles.Acum timpul stă în loc. (Luni, 6 aprilie 2020, 16:02)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Stai acasă și ca să nu te simți prost,oprești timpul.După ce trece pandemia dai drumul timpului să meargă.Și socotești de atunci.
  • +2 (14 voturi)    
   ești (Luni, 6 aprilie 2020, 16:15)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   încă o dovadă că procentul proștilor e în creștere.
   • -1 (1 vot)    
    nu, de loc! (Marţi, 7 aprilie 2020, 7:58)

    Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Omul nu este neaparat prost, doar isi face jobul de postac pedeserist!
 • +27 (35 voturi)    
  desteptarea! (Luni, 6 aprilie 2020, 15:09)

  wweesstt [utilizator]

  In 2010 nu 2008 bugetarii practic au fost atinsi cu o pana, comparativ cu mediul privat. Mediul privat a pierdut in 2009-2010 peste 800000 de joburi, adica 800000 de oameni au ramas pe drumuri! (apropo de ce sunt asa multi in diaspora) si majoritatea celor ramasi cu veniturile reduse! Romania este de departe pe primul loc in Europa cu cheltuielile cu salariile bugetarilor, este tara cu cei mai multi bugetari per capita din europa! Deci trebuie taiate URGENT cheltuielile cu salariile bugetarilor si TOATEABSOLUT TOATE pensiile speciale/de serviciu etc.
  • -5 (13 voturi)    
   pentru utilizatorul wweesstt şi nu numai (Luni, 6 aprilie 2020, 17:32)

   MIKI@ [utilizator] i-a raspuns lui wweesstt

   Ultima perioadă a tot fost marcată de mai multe atacuri faţă de angajaţii de la stat. În spaţiul public circulă tot felul de informaţii care transmit o anumită ostilitate faţă de bugetari şi ar trebui să facem tot ce-i posibil să nu “plecăm pe fentă”. Cred, totuşi, că ar trebui făcută puţină lumină şi ar trebui să fim puţin atenţi la datele EUROSTAT (organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica).

   E limpede că nu te joci cu datele ăstora şi vă invit să consultaţi şi dumneavoastră...

   Conform unei statistici din 2018, realizată în 2017 - ţineţi minte, anul acela când se presupune că au existat "jdemii" de angajări făcute la comanda social-democraţilor, România avea o medie totală de aproximativ 6,4 milioane de salariaţi, aici intrând contractele cu normă întreagă, parţială, dar şi cei la gri/negru.

   Atenţie acum! Din 6,4 milioane de salariaţi în România, DOAR 1,2 milioane lucrau în sectorul bugetar, adică la stat! Evident, da, este vorba de salariaţii din administraţia publică, armată, poliţie, sănătate, educaţie, asistenţa socială, etc.

   Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/politica/ce-bugetarii-exista-campanie--1_5dee332e5163ec4271d7dc34/index.html

   Deci, conform EUROSTAT, bugetarii reprezintă 19% din totalul salariaţilor.

   Da, ştiu, e o surpriză! Suntem puternic influenţaţi de manipularea media şi de FAKE NEWS-uri să credem că bugetarii sunt mulţi şi stau de pomană şi duc economia ţării în jos. Categoric, nu există pădure fără uscături, dar haideţi să fim sinceri cu noi: nu există şi “la privat” angajaţi care lucrează mult mai puţin în raport cu alţi colegi? Eu zic că da...

   Revenind la cifre, ghiciţi ce: suntem pe penultimul loc în Europa la ponderea bugetari/salariaţi în privat. Adică, cu alte cuvinte, avem aproape cei mai puţini bugetari din UE. Bulgaria e sub noi, cu aproape 18%. Aţi citit bine.
   • +8 (10 voturi)    
    Omule!! (Luni, 6 aprilie 2020, 18:00)

    fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

    Sunt de acord să avem 25% bugetari DAR: medici, profesori, pompieri, soldați. Nu șobolani de minister cu spor de doctorat de la Spiru Haret, nu milițieni pensionabili la 45 de ani și jandarmi tari în baston doar când bat ochelariști nu și “rezidenți” din Țăndărei.
    Nu te preface că nu știi!
   • +3 (5 voturi)    
    Date mai noi (Luni, 6 aprilie 2020, 19:16)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

    1 Martie 2020, aprox. 5,6 mil salariati activi
    ww . mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/statistici/date-statistice

    Te las pe tine sa raspunzi la intrebarea unde au disparut 0,8 mil locuri munca. La stat sau privat.

    Dupa ce iti raspunzi, imparte 1,2 mil la 4,4 mil si vezi cum 18% s-a facut 27%.

    Fugi pe fenta.
 • +15 (33 voturi)    
  actionati heirup-ist! (Luni, 6 aprilie 2020, 15:13)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Rastimp Austria, Germania, tari mult mai afectate, se pregatesc sa redeschida totul de la jumatatea lui aprilie/cel tarziu incepu de mai....dar deh, acolo s-au luat masuri inteligente si din timp (testare masiva, monitorizare proactiva bolnavi si contacti, spitale dotate). La noi, pentru ca nimic din cele de mai sus nu s-au facut si nici acum in ceasul 13 nu se fac, se iau doar masuri hei-rup-iste, de abia (urmeaza sa) vina echipamente de protectie, masti, etc...mai stam o luna "la cutie", cu pagube economice si individuale cumulate de miliarde de euro. Astea ar trebui imputate cuiva!
 • -2 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 15:20)

  [anonim]

 • +13 (25 voturi)    
  Nu vad rostul (Luni, 6 aprilie 2020, 15:23)

  angimerkel [utilizator]

  Oricine se uita pe statistici, la nivel global, poate observa ca in procente, rata reala a mortalitatii covid (fara ingrijiri adecvate) este de cam 10%. Cancerele au cam 14% iar in top, bolile cardio-vasculare cam 26%. Doar tarile cu un sistem de sanatate corect si functional, rata scade si sub 1%, vezi Germania. In rest, vorbe, selectia naturala isi urmeaza cursul indiferent de starea de urgenta sau nu.

  Altfel spus, starea de urgenta pe termen scurt (cateva luni) nu face decat sa amane inevitabilul. Fie o tii indefinit, astfel incat cum apar cateva (zeci, sute) cazuri sa le tii sub control dar asta inseamna sa omori societatea atat economic cat si familial, etc. Fie faci un upgrade masiv in sanatate, aparaturi, spitale, medicamente, etc.

  Judecand dupa faptul ca in 30 de ani s-a furat ca in codru in orice mod, n-au fost in stare sa faca un spital de la zero, sa faca o singura autostrada din est in vest, etc. ma indoiesc ca varianta 2 e plauzibila.

  Chiar si daca ar vrea sa fabrice ventilatoare, in care fabrici?! Alea devalizate si vandute la fier vechi de asa zisii investitori?!...

  A trebuit sa vine covid sa simtim pe pielea noastra cum suntem condusi de zeci de ani de zile de o gasca de incompetenti cu milioane in conturi, care o data la 4 ani se plimba de la un partid la altul.

  Oare cate ventilatoare se pot cumpara cu averile demnitarilor (alea din declaratiile de avere) din pensiile speciale sau din salariile faraonice din energie, consilii de administratie, etc?!?
  • -3 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 17:25)

   [anonim] i-a raspuns lui angimerkel

  • +1 (1 vot)    
   Bulanul (Luni, 6 aprilie 2020, 19:18)

   feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui angimerkel

   Nu avem si inundatii sau, mai grav, un marmureanu minim 7.
 • +9 (31 voturi)    
  Remember (Luni, 6 aprilie 2020, 15:45)

  hdd [utilizator]

  Germania, 1931 - așa a venit și Hitler la putere.

  ...
  d) să efectueze percheziții oriunde și oricând este nevoie;
  e) să efectueze razii;
  ...
  k) să suspende temporar apariția sau difuzarea unor emisiuni ale posturilor de radio ori de televiziune;
  ...

  Salut momentul când se va renunța la aceste superputeri.

  Și, la numai 30 ani de la Revoluție, sunt uimit să văd cu câtă ușurință accepți tu, cititorule, așa ceva. Situația actuală nu justifica aceste măsuri. Pentru măsuri similare, Statele europene NU au instituit starea de urgență.

  Îmi doresc să mă înșel.
 • -2 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 15:50)

  [anonim]

 • +6 (22 voturi)    
  Destructurarea statului mafioto securist Klaus (Luni, 6 aprilie 2020, 16:02)

  floriniulian [utilizator]

  Klaus,noi stim ca esti santajabil cu miriada aia de case care nu sunt ale tale.... insa, daca nu iei masuri impotriva securistilor si a statului mafiot si corupt cum ar fi cei din Justitie/Servicii/Politie si restul bugetarilor de lux care tin tara asta captiva de 30 de ani cu pensii speciale si salarii nesimtite aberante si nemeritate o sa iasa lumea in strada si o sa-ti dea foc la casele alea ca sa nu mai aiba securistii cu ce sa te santajeze.

  Poate te apuci dupa aia sa faci ceva in tara asta ca nu ai facut absolut nimic pana acum in afara de a proteja statul mafiot paralel.

  Ce zici?Sa stii ca nu mai ai mult timp la dispozitie...
 • +9 (17 voturi)    
  pe 16 mai demisia, daca... (Luni, 6 aprilie 2020, 16:16)

  jescu [utilizator]

  Prelungirea cu o luna(16 mai) e maximum pe care si-l permite Romania. Daca o sa mai fie bolnavi de coronavirus dupa acea data, dupa ce populatia n-a iesit din casa 2 luni si economia a fost pusa la pamant, inseamna ca guvernul trebuie sa-si dea demisia.
  • +4 (4 voturi)    
   OK (Luni, 6 aprilie 2020, 18:02)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   Am vorbit cu șefu’ de la Covid și pe 15 aprilie la ora 18:00 se termină totul și nu o să fie nevoie de prelungire.
  • +1 (1 vot)    
   si o sa ne fie mai bine cu Dracnea??? (Marţi, 7 aprilie 2020, 8:00)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   Estei convins ca ne va fi mai bine cu pedesereul iar la guvernare?
   • +1 (1 vot)    
    iar ai gresit (Marţi, 7 aprilie 2020, 10:37)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Nostalgicul Cristian Ioan

    corect este pesedereul
    • 0 (0 voturi)    
     errare humanum est! (Marţi, 7 aprilie 2020, 19:50)

     Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

     Mai rau este cand se repeta, cand votezi iar si air Partidul lui Dracnea ...
 • +3 (19 voturi)    
  Ăsta (Luni, 6 aprilie 2020, 16:17)

  Georgiana1995 [utilizator]

  Nu era ăla care acu o lună zicea că "vreau să demitizez un pic această boală"? Hahahah,aoleo,de fapt e nasol rău, o să avem o pandemie eternă în România ? hahaha
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 17:05)

  [anonim]

 • +4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 17:12)

  [anonim]

 • +4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 17:32)

  [anonim]

 • -5 (9 voturi)    
  Completez..... (Luni, 6 aprilie 2020, 17:37)

  MIKI@ [utilizator]

  Revenind la cifre, ghiciţi ce: suntem pe penultimul loc în Europa la ponderea bugetari/salariaţi în privat. Adică, cu alte cuvinte, avem aproape cei mai puţini bugetari din UE. Bulgaria e sub noi, cu aproape 18%. Aţi citit bine.

  Ştiţi care este MEDIA UE PRIVIND BUGETARI/SALARIAŢI ÎN PRIVAT? 28%. Cu mult peste media noastră de 19%. Da, înţeleg, acum realizaţi că adevărul e altul şi aţi fost manipulaţi...

  Cele mai mici ponderi ale bugetarilor din totalul salariaţilor, după noi şi bulgarii: Cipru - 21%, Estonia 22% şi Croaţia 23%.

  Iar cei mai mulţi bugetari îi găsim în Suedia (culmea) - 36%, Belgia 36%, Danemarca 34% şi Franţa 33%. Adică în Franţa, din totalul salariaţilor (bugetari/privaţi), 33% sunt bugetari. La noi sunt doar 19%.

  Bine, conform unui alt raport detaliat al EUROSTAT, se arată că România are printre cei mai productivi bugetari din UE (ştiu, îmi vine greu să cred şi mie), dar e matematică - s-a creat 13% din Valoarea Adăugată a Economiei la nivelul naţiunii.
  • +3 (7 voturi)    
   ne lasi cu statisticile?! (Luni, 6 aprilie 2020, 18:06)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   statisticile astea nu spun nimic de faptul ca salariile bugetarilor au ajuns sa fie duble-triple fata de cele ale privatilor, iar cea mai mare parte a bugetului a ajuns sa fie grevata de plati pt acestia, in loc sa avem investiiti publice (autostrazi, spitale etc), ca sa ne fie bine la toti.
   E bine la niste unii, cateva sute de mii, cu salarii babane si familiile lor, rastimp in care murim cu zile din cauza ca nu avem spitale noi, nu avem dotari, chiar zilele astea vedem efectele -lipsa paturi ATI, etc. Nu iti doresc sa ajung cu COVID19 sa nu poti respira si sa nu fie pat ATI/ventilator disponibil, pt ca banii s-au tocat pe salariile marite la bugetari, nene.
   Apoi, mai e o pb, ce nu spun statisticile-poate nu or fi multi, dar sunt f.f prost distribuiti, multi frecatori de menta in autoritati locale, in ministere, etc, in vreme ce in alte locuri unde e cu adevarat nevoie de ei (de ex asistenta sociala, personal medical etc) nu sunt. Chiar si profesorii sunt prost distribuiti, se mentin tot felul de scoli pe coclauri si programa scolara stufoasa, multa inutila sau neactualizata, doar ca sa fie norme si posturi pt diversi. Daca ii aduni pe aceia in plus, care pot fi disponibilizati fara sa afecteze institutiile, plus pe cei care pot fi inlocuiti acum ca toate devin online, se fac probabil minim 200.000 posturi de taiat. Si suplimentat unde arde- la spitale, asistenta sociala(da' reala, pe bune, nu aia care face niste hartii pt VMG din biroul primariei si atat), etc.
   Deci, statistica matale e vax albina. Toti stiu cate o pila/un pilos, o ruda, etc, angajata unde la o autoritate, agentie, etc si care o freaca si in schimb are salariu baban. Deci clar e o pb generalizata.
  • 0 (4 voturi)    
   Nu se pupa.. (Luni, 6 aprilie 2020, 20:21)

   angimerkel [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   "..România are printre cei mai productivi bugetari din UE.."

   Bai ma leshi.. n-ar fi mai bine sa gandesti cu creierul din capul tau si sa nu mai halesti tot ce vomita EUROSTAT?! Pe ce lume traiesti?

   Productivi la ce, la frecat duda? La contracte de mentenanta atribuite cunostintelor? La concursuri pentru ocupare de post trucate? La spaga de la angajare? La cumul salariu-pensie? La tot arborele genealogic angajat la stat, daca se poate in aceeasi institutie?

   Vineri la 3 jumate rup portile, majoritatea isi baga medical 1 luna cel putin o data pe an. Al 13-lea salariu, unii chiar al 14-lea.

   Apropo' vezi ca EUROSTAT doar colecteaza ce raporteaza fiecare stat, vezi citat de aici
   "All data from Member States and other countries are obtained from the national statistical authorities."
   https://ec.europa.eu/eurostat/web/national-accounts/data

   Cum foarte bine spunea cineva, s-a ajuns la salarii fabuloase, de 3-4 ori mai mari decat in privat cu care eu n-am nimic impotriva dealtfel, daca acest lucru s-ar reflecta si in bunastarea noastra a celor care ranim in privat... aka.. sclavii, viermii care pompeaza bani in economie.

   Dar sclavii lucreaza remote numai ei stiu cum, fac hartie pe propria raspundere pe care sa o citeasca 4 clase din intersectie in timp ce bugetaru fie sta acasa pe 75% din salariu.. moca ca sa spun asa, fie se plimba cu girofaru si pune imnul la megafon.

   Si cand am vrut sa-mi schimb buletinul mi-au dat reject la cerere pe motiv de covid.

   Mi-e greata.
   • +1 (1 vot)    
    problema este (Marţi, 7 aprilie 2020, 10:41)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui angimerkel

    nu ca salariile la stat sunt mari ci ca salariile la privat sunt mici, sa le spuneti la patroni sa nu ma evazioneasca asa mult, si sa isi plateasca mai bine salariatii, sa nu se mai imbuibe si sa dea salarii bune la angajati.
 • +4 (4 voturi)    
  Se relaxează nemții și italienii pt noi (Luni, 6 aprilie 2020, 17:41)

  hsl [utilizator]

  D-aia ăia-s primii, iar românii doar se bat să stea la coadă.
 • +1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2020, 18:04)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  Între timp Austria și Germania... (Luni, 6 aprilie 2020, 18:26)

  Ion Alexandru [utilizator]

  Între timp Austria și Germania încep de săptămâna viitoare să relaxeze măsurile de izolare, să deschidă magazinele, afacerile, dar la ei lumea nu a fost obligată să rămână în case. Asta înseamnă țări civilizate, unde vârstnicii au rămas în case din responsabilitate și nu de frica de amenzi, unde lumea este educată iar sistemul sanitar este la un nivel la care nici nu putem visa noi, cei din lumea a 3-a. Asta înseamnă să te gândești și la faptul că nu poți distruge economia privată. La noi, dar și în alte țări est-europene și altele din lumea a 3-a (India), singura măsură a fost IZOLAREA. Pentru că, practic, sistemul medical de Stat e nul, zero barat.
  • -1 (1 vot)    
   sic (Marţi, 7 aprilie 2020, 10:43)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   la nemti este stare de urgenta deci se sta in casa, se sta in casa in toata europa, numai romanii si trump mor de repornirea economiei
 • +4 (6 voturi)    
  Un Multumesc in mesaj nu strica (Luni, 6 aprilie 2020, 18:36)

  Ochiana [utilizator]

  pe langa toate vestile astea, d-l Presedinte putea sa adauge la final un MULTUMESC personalului medical, celor din linia intai, politisti, armata, societatii civile, oamenilor din privat care au sarit cu donatiile, tuturor, chiar si celor care stau acasa si respecta indicatiile date.
  Nu e usor pentru nimeni si o apreciere a ceea ce se face nu ar strica.
 • 0 (0 voturi)    
  nu inteleg (Luni, 6 aprilie 2020, 19:22)

  Dedalus [utilizator]

  Ne relaxam de 30 de ani.
 • +5 (5 voturi)    
  NUMAI DIN IMPORT? (Luni, 6 aprilie 2020, 19:23)

  nick24 [utilizator]

  “ încep să vină materialele de protecție. Astfel în această săptămână România va primi 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație.”

  ÎNCEP SĂ VINĂ?
  Noi nu producem NIMIC?
  Apaca, Brăila, Tg Secuiesc, Botoșani pot produce măști, combinezoane.
  IOR ochelari
  IMEP Pitești, Electroargeș, Arctic Găiești, Electroprecizia Săcele, Electrotehnica - ventilatoare

  Pot produce pt toată Europa si USA și din toamnă pt emisfeta sudică.
  • +2 (8 voturi)    
   He-he-he....... (Luni, 6 aprilie 2020, 20:37)

   Torquemada13 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Nu da voie "tatucul". Romania a devenit (de mult) piata de desfacere (cam pentru orice). Daca am produce noi multinationalele ar pierde. In 2010 40% din medicamentele vandute in Romannia erau produse in tara. Astazi doar 10%. Institutul Cantacuzino e doar un biet exemplu. Bucurati-va ca inca producem ceva hartie igienica. De ce credeti ca a fost uns (pardon, ales) Klaus ? Pentru propasirea Romaniei ? He-he-he..... he !
  • +2 (4 voturi)    
   prostia se plateste (Luni, 6 aprilie 2020, 20:44)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Nu avem lucratori competenti si seriosi.

   Iar guvernele Romaniei timp de 30 de ani au descurajat si strans de gat sectorul de afaceri cat de mult au putut.

   Partidele politice s-au luptat cu piata mai abitir decat PCR, punandu-si si masca dragalasa a capitalismului.

   Am tinut educatia sa fie doar de stat, si am folosit- pentru a angaja cadre didactice la greu, fara nicio calificare reala, doar pentru a cumpara voturi.

   Am aruncat pe fereastra miliarde de eur de la UE, am dat bani la greu pe cladiri, sali de sport uriase - toate inutile.

   Construim cu vietnamezi si facem paine cu lucratori din Sri Lanka.

   Culegem ce am semanat.
 • +6 (8 voturi)    
  Un punct de vedere (Luni, 6 aprilie 2020, 21:26)

  Radu I [utilizator]

  D-l presedinte lauda activitatea guvernului ca a luat masuri ce alte tari nu l-au luat.Din contra, guvernul nu a luat masuri la timp, primul ministru Orban cand trebuia sa ia masuri, s-a dat lovit in izolare. Cand s-a decretat starea de urgenta nu a actionat urgent sa aplice prevederile Legii 477/2003 art.25 care spune ca: Materialele din rezervele de mobilizare pot fi folosite și pentru înlăturarea urmărilor unor dezastre, precum și la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, la propunerea ministerelor sau a autorităților administrației publice locale, cu avizul Oficiului, prin decizie a primului-ministru.
  Daca se asigurau urgent materialele de protectie pentru personalul medical, situatia era alta astazi.
  Tot legea 477 art.25 spune ca guvernul prin plan, are evidenta unitățile care asigură producția de seruri, vaccinuri, antibiotice, dezinfectante și alte asemenea materiale și substanțe, destinate acestor situații.
  Guvernul acum afla cine poate produce materialele sanitare necesare. In loc sa le produca industria romaneasca, s-a apelat la importuri pe milioane de euro si la termen intarziat. Populatia sufera din lipsa de masti si dezinfectanti, sta in asteptare si timpul trece in defavoarea romanilor. Situatia nu este deloc roz.
 • 0 (2 voturi)    
  Aloooo (Marţi, 7 aprilie 2020, 0:41)

  POMPIERUL [utilizator]

  Bos dar tu de felul tau esti cam relaxat, oare cum te comporti daca iesi din relaxare, propui si lucruri normale??
  -Impozitarea averilor bisericii si manastirilor
  -Supra taxarea exportului de busteni si cherestea
  -Supra taxarea pensiilor, salariilor si a veniturilor nesimtite
  -marirea redeventelor de exploatare a hidrocarburilor si minerarelor
  -supra taxarea profitului (repatriat nu reinvestit) al multinationalelor.........


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by