Peste 150 de locuitori din orașul Borșa, județul Maramureș, aflați în carantină, cer să fie testați, ei înregistrând un mesaj video, cu versuri, pentru sensibilizarea autorităților. Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că oamenii stau 14 zile în carantină fără să știe de ce.

Test rapid Covid-19Foto: Piroschka van de Wouw / AFP / Profimedia

”Borșenii aflați în carantină în oraș vor să fie testați. Dar conducătorii noștri de la București refuză să-i testeze pe cei aflați în carantină. Vor să-i scoată după 14 zile fără să știm pentru ce i-am ținut în carantină. Cei în carantină, veniți din Italia, peste 150 de persoane, au transmis un mesaj video în versuri pentru sensibilizarea autorităților”, a spus Timiș.

În mesajul video, mai mulți borșeni s-au înregistrat cu pancarte cu versuri, spunând că este solicitarea sutelor de persoane izolate în centrele de carantină care așteaptă un răspuns care le-ar aduce liniștea și pacea sufletească, aproape de familii, fără teama că ar putea infecta pe cineva.

”Nu m-am întors aici de bine, ci fiindcă n-am avut de-ales, am stat cuminte-n carantină, nu vreau, fără un test, să ies! Nu știu ce am adus de-acolo, de am covid-ul sau nu-l am, vă rog din suflet, nu mă puneți, familia eu să mi-o condamn. Cer doar un test să mi se facă, cât poate fi? Eu îl plătesc, să merg cu inima împăcată, pe-ai mei să nu-i îmbolnăvesc. Am stat închis ca și un câine, și regulile-am respectat, n-aș vrea să știu, mâine, poimâine, că pe ai mei i-am infectat. Părinții mă așteaptă-n poartă, copiii-n brațe să îi strâng, cadou le-aș duce ciocolată, nu moartea-n chip nemaivăzut”, se arată în mesajul înregistrat.