O comună din județul Vrancea a fost dezinfectată cu ajutorul unui elicopter care a împrăștiat substanțe peste clădiri, drumuri și terenuri din aer. Inițiativa a stârnit reacții diferite printre localnici, potrivit Mediafax.

Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6Foto: Hotnews

Proprietarul elicopterului s-a născut în comuna vrânceană Suraia și în urmă cu câțiva ani s-a mutat la Oradea. Revenit cu afaceri în localitatea natală, el i-a propus primarului să dezinfecteze comuna în contextul crizei provocate de virusul COVID 19.

Primăria a pus la dispoziție substanța care a fost împrăștiată peste unicul sat al comunei. „Între orele 12-14, s-a realizat dezinfecția pe cale aeriană a Comunei Suraia. Aceasta a fost realizată gratuit de către fiul satului, Dogaru Neculai, primăria comunei Suraia punând la dispoziție doar substanța pentru dezinfecție, fapt pentru care conducerea Primăriei transmite mii de mulțumiri în numele cetățenilor”, a scris, pe Facebook, primarul Grosu Vasile.

Cei mai mulți cetățeni au lăudat inițiativa omului de afaceri, însă au fost și persoane care s-au declarat deranjate de zgomot și de faptul că nu au fost anunțate despre acțiune. „O întrebare am și eu! ... a anunțat cineva această dezinfecție pe cale aeriană ... ? Totuși o dezinfecție pe cale aeriană prezintă niște măsuri care trebuiesc luate . ...stau și mă întreb dacă cineva a ținut cont de asta. .. (nu de alta dar în unele cazuri putem face mai mult rău decât bine”, a scris pe Facebook o femeie care locuiește în comuna Suraia.

„Mulțumim, dar nu e un mod normal, avem părinți alergici, copii, trebuia să fie anunțată populația sau să facă noaptea!!! Și trebuie să știm substanța dacă cineva are o problemă!”, a spus alt localnic, completat imediat de altul. „Da. Și să nu vină cu elicopterul că face zgomot...să vină cu deltaplanul”.

In final, soluția ar trebui să vină de la Raed Arafat, sugerează cineva: „Da, da !!! Da-ți-l în primire la Arafat că a speriat vacile gestante”.