Proiectele PSD privind suspendarea rambursării creditelor bancare și scutirile la plata chiriei, în dezbatere la comisii în Camera Deputaților

de S.J.     HotNews.ro
Joi, 2 aprilie 2020, 7:35 Actualitate | Esenţial


Bani
Foto: Stirile ProTV
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor se întruneşte, joi, în şedinţă online, pentru a dezbate şi pentru a întocmi rapoartele la proiectele de lege ale PSD pentru suspendarea rambursării creditelor, acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice şi privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă.

PSD a reușit să-și impună marți, în Senat, adoptarea fără dezbatere a celor cinci inițiative legislative pe care le-a depus săptămâna trecută. În ciuda opoziției PNL și USR, senatorii social-democrații au votat pe repede înainte cele cinci proiecte de lege și au impus modificări la ordonanța 30/2020 care reglementează șomajul tehnic. Ședința Senatului s-a desfășurat online și a durat cinci ore până când senatorii au adoptat toată ordinea de zi. PSD își dorește ca până la sfârșitul săptămânii să adopte proiectele de lege și în Camera Deputaților, care este forul decizional.

Cele trei proiecte au fost adoptate anterior de Senat. Comisiile pentru politică economică şi pentru industrii vor da avize tot joi asupra proiectelor.

Proiectul privind suspendarea ratelor la bănci prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente. Propunerea legislativă este aplicabilă companiilor şi persoanelor fizice.

„La cererea debitorului, obligaţia de plată a ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidenţa moratoriului şi se suspendă, până la 31.12.2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului, fără costuri suplimentare”, prevede textul adoptat de Senat.

Proiectul de lege privind acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice, iniţiat de PSD, ALDE şi Pro România, prevede că la cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuţiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru o perioadă de trei luni, începând cu luna martie 2020.

De asemenea, proiectul referitor la scutirea de la plata chiriei prevede că locatarii, operatorii economici, profesioniştii şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă sunt scutiţi de la plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru. Locatorii care nu încasează contravaloarea chiriei ca urmare a aplicării scutirii sunt scutiţi de plata obligaţiilor faţă de bugetul de stat şi bugetele locale aferente chiriilor neîncasate. Scutirile se aplică de la 1 martie 2020 pentru fracţia rămasă din luna în care încetează starea de urgenţă, precum şi pentru luna următoare lunii în care a încetat starea de urgenţă.

Proiectele sunt introduse pe ordinea de zi de vineri a plenului Camerei Deputaţilor, sub rezerva depunerii rapoartelor de la comisii.

Pe de altă parte, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede posibilitatea suspendării ratelor la bănci până la nouă luni, urmând să fie depuse cereri în acest sens cel mai târziu până la 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7548 vizualizari

 • +8 (16 voturi)    
  Asta dovedeste ca PSD nu a invatat nimic (Joi, 2 aprilie 2020, 8:11)

  CezarN [utilizator]

  Masurile lor populiste si praful in ochi aruncat populatiei pentru a abate atentia de la furturile lor organizate, de la dezastrul lasat de ei in urma(pe oriunde au trecut), dezastru care este 90% raspunzator de paralizia si lipsa de alternative de care statul roman da dovada acuma, ne-au adus in situatia asta.
  SI? au invatat e ceva? Nu! Tot cu masuri populiste si pomeni incearca sa iasa si ei in evidenta.
  Dati, bai, ticalosilor spagile inapoi. Vindeti domeniul lui Dragnea, tablourile lui Nastase si confiscati averea lui Dan Ioan Popescu. Puneti-va baronii la fum de ardei iute sa scoata giuvaericalele dosite prin offshoruri, vindeti-va ceasurile de aur si bijuteriile nevestelor, scoteti-va amantele la produs si trimiteti-va odraslele la ingrijit batrani ca si asa s-au inchis cluburile scumpe unde spargeau cate un camion de masti si halate si dou-trei ventilatore pe noapte.
  Bai, nesimtitilor, cea mai buna strategie a voastra ar fi sa taceti chitic si sa sperati ca o sa uite lumea de voi caci nu are Romania inchisori la cat hoti si tradatori aveti voi in partid sau care atarna de acest partid de 2 bani. Sper ca lumea sa nu va uite si si sa realizeze ca dupa voi nici iarba nu creste, ca snteti principalii raspunzatori de dezastrul tarii si, dupa ce aceasta criza va fi trecut, sa primiti ceea ce meritati: inchisoare si praful sa se aleaga de acest partid antinational.
  • +2 (6 voturi)    
   Dimpotriva! (Joi, 2 aprilie 2020, 10:27)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   da, sunt ultra-populiste, da, sunt praf in ochi, da sunt nesustenabile, insa sunt EXTREM DE EFICIENTE sa determine poprul sa voteze din nou partidul lui Dracnea!
   • +2 (2 voturi)    
    PSD iar favorizează pe unii. (Joi, 2 aprilie 2020, 10:38)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Nostalgicul Cristian Ioan

    Sub un titlu pompos că scutește de plata chiriei,în fapt vor fi scutiți tot mahări PSD,ALDE,UNPR care stau cu chirie în vile de lux ale statului,unde și așa plăteau o chirie mică.Acum vrea PSD să nu o mai plătească de loc.Asistații sociali care stau cu chirie și așa nu plătesc.Așa fură PSD și în criză.Își acordă bonusuri,scutiri.Poate-i vede Dumnezeu!
  • 0 (4 voturi)    
   Pe fondul (Joi, 2 aprilie 2020, 10:39)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   incompetentei, minciunii, gargarei, confuziei intretinute de pnl (conglomeratul usl + mafia psd + gunoaiele psd recolate la ordin de orban 1,2,3,) acest asa-zis partid nu mai are NICI o sansa la viitoarele alegeri, Sub 10%. Nimeni nu ii va ierta ca instigati de Inaltul fabricat in retortele de la Grivco au jucat țonțoroiul anticipatelor 3-4 luni si i-a durut in *** de epidemia care ameninta Europa. Vor plati cu vârf si indesat si vor ramane in istorie ca un partid la fel de criminal ca si fsn=psd=pcr
   • 0 (0 voturi)    
    Singura speranta! (Luni, 6 aprilie 2020, 22:25)

    Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    Da, singura saperanta ramane in Cel de Sus, pentru ca electoratul va ignora pe cei care stau pe chirii mici (iar de acu, pe gratis!) in vilele de protocol, ci vor zice doar "Votam Partidul lui Ilici! Fura, maica, sigur ca fura, dar maar astia ne mai da si noua cate ceva - suspenda chiriile!"
 • -7 (15 voturi)    
  bravo! (Joi, 2 aprilie 2020, 8:24)

  bican [utilizator]

  incepeti sa va faceti simtita prezenta pe frontul de lupta !
  asta trebuie sa faca opozitia, nu sa doarma in izolare.
  la lupta in linia intai!
  • +4 (6 voturi)    
   Psd nu lupta, ci fura in linia intai... (Joi, 2 aprilie 2020, 10:15)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui bican

   ... din pacate asa or sa castige iar alegerile.
 • +6 (8 voturi)    
  Aloo,mafiotilor din PSD? (Joi, 2 aprilie 2020, 8:47)

  floriniulian [utilizator]

  Catre mafiotii din PSD: daca nu taiati pensiile securistilor,politistilor si a parazitilor din Armata PSD va dispare alaturi de PNL.
  Daca nu puteti lua aceste masuri pentru ca sunteti corupti iar statul mafiot va santajeaza atunci dati-va demisia pentru ca vremea decontului pentru tot ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani se apropie.
  Vom iesi in strada.
  Incetati cu diversiunile astea de 2 bani cu ''amanarea ratelor'' la banci si''taierea''pensiilor speciale la unele categorii.
  Toate pensiile speciale/serviciu trebuie sa dispara.
  TOATE
  Dupa cum arata tara asta aceste categorii de securisti si mafioti nu ar trebui sa aiba pensii deloc.
 • +8 (10 voturi)    
  populism (Joi, 2 aprilie 2020, 10:10)

  Ilidia [utilizator]

  Somnul mintii. Singura lor grija e sa prosteasca oamenii cu "grija" care le-o poarta...Apoi "dupa noi potopul"...
  • +1 (7 voturi)    
   Iar PNL se intrece cu ei in populisme (Joi, 2 aprilie 2020, 10:26)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

   Problema este ca PNL se intrece cu ei in populisme si pomeni. Asa a facut intodeauna si intotdeauna a pierdut si tot nu se invata mine.
 • +4 (4 voturi)    
  Deci nu mai este nevie de alegeri! (Joi, 2 aprilie 2020, 10:22)

  Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator]

  Nu mai are sens sa se tina alegeri!
  Nu este vorba de cheltuieli su de dificutatea organizrii la vreme de pandemie, dar nu mai are niciun sens: daca pedesereul este singurul partid care dubleaza salariile si pensiile, si care acum la vreme de virus suspenda ratele la credite si chiriile!
 • +5 (7 voturi)    
  Populismul distruge economia (Joi, 2 aprilie 2020, 10:23)

  BEDE [utilizator]

  Băncile înseși au ceea ce se numește "work-out", adică proceduri prin care negociază cu clienții pentru reeșalonarea plăților, scopul fiind, ecident, ca banca să nu piardă. Iar banca nu poate câștiga de la clienți care nu au bani. Dar nu merge nici ca cei care au luat creditele să chefuiască și s-o ducă cât se poate de confortabil și să nu ramburseze nimic. Dacă se dau legi care ar încuraja ca aceia care au credite să nu ramburseze, atunci efectul va fi că băncile se vor închide. Se închid băncile, atunci se duce de râpă economia. Așa era pe vremea comuniștilor: exista doar CEC-ul pentru persoanele fizice și dor BNR ca bancă pentru intreprinderi. Și cursul dolarului era ținut din pix la o valoare care părea rezonabilă cârmaciului, dar dolari nu se puteau nicidecum cumpăra. Și era și ilegal ca o persoană să dețină valută... Și intreprinderile primeau de la BNR doar ceea ce voia Ceaușescu să le dea, indiferent de cât de bine se vindea sau nu se vindea producția lor...
  Asta vreți voi, care susțineți măsurile populiste?
  Hoția P$D este cea care a făcut ca această criză să fie mult mai gravă. Cât despre PNL, și el pare a fi un fel de PSD2...
  Numai să aibă DNA posibilitatea să curețe clasa polirică din România.
 • +2 (4 voturi)    
  Amu sa vezi banking (Joi, 2 aprilie 2020, 10:52)

  Fides [utilizator]

  Deci PNL a scos din viteza 1 si a bagat in treapta a 2-a, cu OUG 37/2020, vine PSD si baga din a 2-a in a 3-a prin aceste initiative legislative. Si e doar inceputul unei prietenii frumoase, in vreme de pandemie Covid-19.
  Numai banca sa nu fii. Desi, hai sa fim seriosi, noi nu avem banci in Romania, avem doar camatari numiti pomposi banci ori IFN-uri. Au pervertiti alaturi de BNR orice adoptare a legislatiei UE la noi si au blocat orice initiativa legislativa care promova normalizarea relatiei dintre banca si client. Mai mulot au amenintat tara cu datul in judecata pe la instante internationale, adica au vrut sa muste si mana care-i hraneste.
  Iar deasupra bancilor troneaza BNR, condus de Manole, al nostru Sauron. Urmeaza asaltul asupra Mordor. Oare CCR si presedintele isi amintesc ca sunt romani?
  P.S.
  Covid-19 inseamna purificare.
 • 0 (2 voturi)    
  Acum este momentul! (Joi, 2 aprilie 2020, 16:44)

  nevada [utilizator]

  Acum este momentul! PSD+ALDE+PONTa sa dubleze rapid salariile celor de la stat si sa-si bage cat mai repede pilele in posturi caldute. Repede si o lege in parlament pentru asa ceva!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by