Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19, în urma solicitărilor primite de la 48 de spitale, care au nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile de peste 3 milioane de euro.

Salvați Copiii, apel pentru susținerea fondului de urgență pentru dotarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19Foto: Salvati Copiii

În ultimele zile, a investit peste 170.000 de euro în 7 spitale din țară și din București.

Până azi, au fost colectate fonduri totale în valoare de 170.000 euro, prin solidaritatea companiilor Catena (100.000 euro), Kaufland România (50.000 euro) și Oriflame (20.000 euro). Pentru a sprijini în continuare activitatea medicilor și a spitalelor, Organizația Salvați Copiii face un apel către companii, precum și către persoane fizice pentru a susține prin sponsorizări și donații sistemul medical.

Companiile pot susține direct Organizația Salvați Copiii prin completarea contractului de sponsorizare de aici. Persoane fizice pot dona onlineaici sau da SMS cu textul SALVEZ la 8844.

Salvați Copiii România are legături puternice cu sistemul medical, dezvoltat prin ajutorul direct și concret de peste 5 milioane de euro, acordat în ultimii 9 ani.