Circa 4.000 de cadre medicale din Australia vor fi injectate cu un vaccin elaborat acum un secol contra tuberculozei pentru a vedea dacă funcționează și contra noului coronavirus, participând astfel la un studiu care se desfășoară în mai multe țări în privința acestei soluții neortodoxe, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vaccinul pentru bacilul Calmette-Guérin (BCG) este administrat la peste 1.000.000 de copii pe an în țări cu tuberculoză, dar cercetătorii spun că ar putea combate și noul coronavirus datorită capacității sale de a întări sistemul imunitar în general.

Aproximativ 4.000 de angajați din spitalele australiene vor participa la studiul privind vaccinul începând de săptămâna viitoare, rezultatele fiind așteptate peste șase luni, a spus Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch (MCRI) din Melbourne.

Potrivit Institutului, cadrele medicale australiene se alătură celor care participă la studii similare în Olanda, Statele Unite și din alte țări.

”Este vorba de schimbarea folosirii unui vaccin foarte vechi pentru un nou scop”, a explicat Nigel Curtis, lider de grup la departamentul boli infecțioase din MCRI.