Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, după demisia din cursul dimineții a lui Victor Costache.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

„Nelu Tătaru face parte din echipa Ministerului Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului”, a spus șeful Guvernului.

Premierul a precizat că Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății, din motive personale și profesionale.

„Am luat act de această demisie și îi voi transmite președintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare”, a mai spus Orban.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, joi dimineață. Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

În ultima sa ieșire publică, Victor Costache declarase miercuri seară că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Anunțul intempestiv al ministrului l-a deranjat pe premierul Orban și s-a soldat în final cu demisia șefului de la Sănătate.

Citește și: