Luiza Șora, soția filosofului Mihai Șora, a postat marți un mesaj ambiguu pe Facebook - "Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa" - fără alte explicații.

Mihai SoraFoto: Mihai Sora / Facebook

"Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa", a scris Luiza Șora, iar mesajul său a adunat în mai puțin de o oră aproape 200 de comentarii și a fost distribuit de peste 100 de ori.

Foarte mulți dintre cei care comentează le urează sănătate și "însănătoșire grabnică" și se declară îngrijorați, în timp ce alții întreabă dacă au fost testați pozitiv cu COVID-19 sau dacă este "un joc de cuvinte". "Pozitivi ca stare de spirit, nu? Dl.Șora dovedește din plin", este unul dintre mesaje.

Luiza Șora nu a oferit deocamdată lămuriri și nici nu a putut fi contactată telefonic.

Ultimul mesaj pe Facebook a fost postat de filosoful în vârstă de 103 ani în urmă cu 3 ore, iar acesta nu dădea de înțeles că ar fi vreo problemă medicală: "A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat".

De la apariția COVID-19 în România, Mihai Șora a transmis constant pe Facebook mesaje prin care îi îndeamnă pe oameni să stea acasă și în care povestește cum își petrece timpul în izolare, acasă, unde scrie, citește, desenează și se limitează la a ieși doar pe balcon.