Un preot din județul Iași a permis mai multor persoane să participe, în biserică, la slujbă. Polițiștii au evacuat 52 de persoane din lăcașul de cult și l-au amendat pe preot cu 5.000 de lei.

La bisericaFoto: Hotnews

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bâlea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au evacuat persoanele din biserică. „La data de 22 martie, în jurul orei 09:35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Pașcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfășurau activități religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică”, a declarat, pentru Mediafax, Ioana Bâlea.

Preotul a fost amendat potrivit ordonanței care prevede suspendarea tuturor activităților religioase realizate în spații închise. „De asemenea, s-a procedat la sancționarea contravențională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 1/2020.” - a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.