Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius în București, în intervalul 23-25 martie, când va ninge și vor fi perioade cu viscol. De altfel, vremea intră într-un proces de răcire accentuată în toată ţara în următoarele trei zile, fiind prognozate ninsori, lapoviţă şi intensificări ale vântului, potrivit meteorologilor.

Ninsoare in BucurestiFoto: Hotnews

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, duminică vremea se va răci accentuat în Capitală și va fi în general închisă. Mai ales în cursul nopții se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1-2 cm. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 40-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 9-11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

În intervalul 23 martie, ora 8:00 - 25 martie, ora 8:00, în București vremea se va menţine închisă şi va deveni deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Temperatura maximă va fi de 2 - 4 grade Celsius, iar cea minimă de minus 2-0 grade. Temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de luni sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie, apoi doar ninsoare. Stratul de zăpadă depus la finalul intervalului în Capitală va fi neuniform, cu grosimi de aproximativ 8 - 14 centimetri. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală, în general, de 55 - 65 km/h, viscolind temporar ninsoarea, mai spun meteorologii.

De altfel, vremea intră de duminică într-un proces de răcire accentuată în toată ţara în următoarele trei zile, fiind prognozate ninsori, lapoviţă şi intensificări ale vântului, conform meteorologilor.

Astfel, de duminică de la ora 13.00 și până miercuri la ora 18.00, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

Sfertul de sud-vest al țării intră, la noapte sub un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, a mai transmis Administrația Națională de Meteorologie, care a emis și două coduri galbene pentru alte zone ale țării.