În vreme ce guvernele și oficialii medicali se străduiesc a oferi publicului informații corecte și în timp util despre noul coronavirus, eforturile lor sunt subminate de răspândirea dezinformării medicale și de vindecările false pe una dintre cele mai populare platforme de mesagerie din lume, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

WhatsApp, care este deținut de Facebook (FB), face obiectul unei analize cu privire la modul în care gestionează dezinformarea, având în vedere pandemia coronavirusului de pe glob, infectând peste 200.000 de oameni și ucigând peste 11.000, potrivit cifrelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Platforma este folosită pentru a răspândi mesaje care conțin adesea un amestec de afirmații corecte cu unele false, cele din urmă fiind demontate de experți medicali. Problema este acum atât de acută încât liderii mondiali cer oamenii să înceteze să partajeze informații neverificate cu ajutorul aplicației.

"Cer oamenilor să înceteze să partajeze informații neverificate pe grupurile WhatsApp", a declarat luni pe Twitter premierul irlandez Leo Varadkar.

"Aceste mesaje sperie și induc în eroare oamenii cauzând daune reale. Vă rugăm să va obțineți informațiile din surse oficiale, de încredere."