Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Filiași, din județul Dolj, a fost închisă miercuri, după ce un pacient internat aici a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19, anunță Mediafax.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

În total, 23 de cadre medicale care au intrat în contact cu bărbatul sunt izolate la domiciliu. Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, bărbatul în vârstă de 67 de ani, a fost transferat, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Acesta se afla în compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Filiași, iar în urma testului pentru coronavirus s-a descoperit că acesta este infectat cu acest virus. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că 23 de cadre medicale au intrat în contact cu bărbatul care, potrivit unor surse locale, ar fi venit din Franța în urmă cu câteva zile. Bărbatul ar fi ajuns la urgență din cauza altor afecțiuni medicale.

„Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii. Au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al spitalului filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Potrivit autorităților, miercuri seara, cinci persoane din Dolj au fost confirmate cu infecție cu coronavirus.