Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seara suspendarea unei serii de activități, inclusiv cele religioase, în spații închise.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise”, a spus ministrul de Interne, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că se interzic de asemenea organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Reacții:

Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif anunță, marți seara, pe Facebook, că slujbele vor avea loc în aer liber, în curtea lăcașului de cult, cu un număr de cel mult 100 de persoane, în contextul măsurilor impuse de Guvern din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Mediafax.

„Respectând deciziile luate de autorităţile civile, în următoarea perioadă, Sfintele Liturghii de la Catedrala Sf. Iosif se vor celebra în aer liber, în curtea Catedralei, cu un număr maxim de 100 de persoane. Catedrala Sf. Iosif rămâne deschisă pentru credincioşi, pe durata zilei”, anunță reprezentanții catedralei.

Conform sursei citate, Sfintele Liturghii vor putea fi urmărite în continuare online pe www.catedralaonline.ro și pe canalul de YouTube „Angelus ARCB”.