​Opt ore au la dispoziție românii blocați la granița dintre Austria și Ungaria ca să tranziteze teritoriul maghiar pentru a ajunge în țară.

Români blocati la granițăFoto: Captura video

Astel, potrivit MAE, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile maghiare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o masură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară.

Aproximativ 3.500 de români, între care familii cu copii mici, au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce Budapesta a decis să închidă frontiera. Oamenii spun că așteaptă încă de luni seară o soluție. Ministerul român de Externe a transmis că Bogdan Aurescu a cerut autorităților ungare măsuri urgente, iar Ungaria a transmis că va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp.