VIDEO Stare de urgență în România. Klaus Iohannis, declarație de presă: Dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, servicii de utilitate publică

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 16 martie 2020, 14:35 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate servicii de utilitate publică vor putea fi plafonate, dacă va fi nevoie, pe perioada stării de necesitate, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis, care a prezentat principalele prevederi ale decretului semnat de șeful statului.

Mesajul președintelui pentru români: "ascultați mesajele oficialilor, respectați cu strictețe regulile, păstrați igiena mâinilor, evitați aglomerările, limitați cât se poate de mult orice deplasare".
România intră în stare de urgență începând de astăzi, anunțul fiind făcut sâmbătă de Klaus Iohannis, după ce Cabinetul Orban a depus jurământul.

Iată mai jos declarațiile președintelui Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială)

 • Ne aflăm într-o situație cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem cu toții că severitatea lor este pe măsura gravității perioadei pe care o traversăm.
 • Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile.
 • Pandemia cauzată de răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale, care au dovedit că au efecte pozitive în țările grav afectate de evoluția virusului. Aceste măsuri vizează sănătatea publică, domenii sociale și economice, dar vizează, deopotrivă, și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale.
 • Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!
 • Este extrem de important ca oamenii să fie corect informați și de aceea vreau să spun românilor ce înseamnă instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre potrivit decretului pe care l-am semnat astăzi, ce efecte va produce asupra vieții fiecăruia dintre noi și în ce măsură ni se schimbă viața în următoarea perioadă.
 • Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență. Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune. Tehnologia ne oferă astăzi un avantaj considerabil în acest sens.
 • Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele. Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență.
 • Vreau să fie foarte clar următorul lucru: serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus și a complicațiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate!
 • Pentru persoanele izolate la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, se vor stabili măsuri de sprijinire, care vor fi puse în aplicare de autoritățile administrației publice locale.
 • Angajatorii și angajații afectați de efectele crizei COVID-19 vor fi sprijiniți prin derogări de la prevederile legale în vigoare.
 • Angajații și familiile acestora din sectoarele economice a căror activitate este afectată sau chiar oprită total sau parțial pe perioada stării de urgență prin decizii ale autorităților publice, vor beneficia de protecție socială. Pe perioada stării de urgență, prevederile legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților de penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite după caz.
 • Aceste categorii de personal au însă dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut de Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.
 • Tot în sprijinul angajaților și angajatorilor se introduce posibilitatea ca, în instituțiile și autoritățile statului și în societățile cu capital privat, acolo unde se poate, să se lucreze la domiciliu sau în regim de telemuncă.
 • De asemenea, oamenii trebuie să știe că nu mai este necesară deplasarea la sediul instituțiilor pentru depuneri de cereri pentru acordarea beneficiilor și prestațiilor sociale, acestea pot fi depuse pe cale electronică.
 • Un capitol extrem de important al decretului privind instituirea stării de urgență se referă la măsurile în domeniul sanitar. Am dispus, astfel, ca în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale apărute.
 • De asemenea, am dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de materiale, echipamente și medicamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziție directă.
 • Am simplificat, de asemenea, proceduri de decontare și alocare a banilor, astfel încât în domeniul sanitar să se poată realiza rapid toate operațiunile necesare.
 • În domeniul economic, Guvernul poate adopta măsuri de susținere a operatorilor economici din domeniile afectate de COVID-19 și va anunța în curând pachetul de soluții pregătit.
 • În această perioadă de criză, producția și întreaga economie trebuie să fie pregătite să susțină combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
 • Totodată, se va asigura continuitatea tuturor serviciilor de utilitate publică, precum și funcționarea optimă a sistemului energetic național.
 • Am decis și suspendarea efectuării controalelor la angajatori, de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă, cu câteva excepții, sigur.
 • Instituirea stării de urgență produce efecte și în domeniul justiției. În această perioadă, activitatea de judecată va continua doar în cauzele de urgență deosebită. Lista acestor cauze se stabilește de conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție și, respectiv, de colegiile de conducere ale curților de apel, iar Consiliul Superior al Magistraturii va da îndrumările necesare asigurării unor practici unitare.
 • Pentru judecarea proceselor, instanțele pot da termene scurte, de la o zi la alta sau chiar în aceeași zi, și vor dispune măsurile necesare pentru desfășurarea ședințelor de judecată prin videoconferință.
 • Toate măsurile detaliate, pe fiecare domeniu de specialitate în parte, se regăsesc în decretul pe care l-am emis astăzi și care va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial. Autoritățile responsabile vor lua act de aceste prevederi și le vor pune imediat în practică.
 • Vreau să transmit un mesaj special medicilor și personalului medical care, încă de la primul caz înregistrat în România, au demonstrat profesionalism și o extraordinară dedicare.
 • Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile făcute și cu toții suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneți în mod neobosit!
 • Vă asigur că prin acest decret am luat toate măsurile pentru a se putea face cu maximă celeritate toate achizițiile de echipamente medicale pentru protejarea personalului sanitar, astfel încât sănătatea dumneavoastră să nu fie pusă în pericol.
 • Sunt hotărât ca împreună cu Guvernul Orban să luăm cele mai drastice măsuri pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor români. Dar oricâte măsuri ar lua autoritățile, ele pierd enorm din eficiență dacă nu sunt urmate întru totul de oameni.
 • Dragi români, ascultați mesajele oficialilor, respectați cu strictețe regulile, păstrați igiena mâinilor, evitați aglomerările, limitați cât se poate de mult orice deplasare! Aveți mai mult decât oricând grijă de cei apropiați, în special de cei vârstnici și vulnerabili.
 • Oricât de greu ar părea, păstrați distanța socială. Măsurile care au funcționat până acum în zonele unde transmiterea infecției a fost ținută sub control sau măcar încetinită au fost cele severe, de distanțare socială.
 • Combaterea transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă. Instituirea stării de urgență permite autorităților responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice.
 • De asemenea, poate, atenție, poate fi interzisă gradual, adică atunci când se impune, circulația rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană pe diferite rute și a metroului.
 • Totodată, ca măsură de primă urgență cu aplicabilitate graduală, repet graduală însemnând atunci și numai atunci când este absolut necesar, este și identificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate în tratarea COVID-19.
 • Acestea sunt măsuri extreme, care vor avea un impact direct asupra vieții noastre cotidiene, asupra activității economice.
 • Vreau să subliniez că ele vor avea un caracter temporar, însă sunt necesare acum, pentru a preveni un rău mult mai mare în viitor.
 • Tot ceea ce facem în această grea perioadă se subsumează obiectivului primordial – acela de a proteja viața oamenilor prin limitarea cât se poate de mult a transmiterii infecției.
 • Eu voi rămâne foarte implicat în continuare și voi verifica personal cum se implementează toate aceste măsuri luate în urma emiterii decretului pentru instaurarea stării de urgență pe teritoriul României.
 • Voi verifica personal la fiecare minister și autoritate în parte cum se aplică aceste măsuri.
 • Dragii mei,
 • Națiunea noastră trece prin momente dificile.
 • Dar suntem români, un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, iar împreună am reușit să le depășim pe toate cu bine.
 • Astăzi, în lupta de a limita efectele nocive ale epidemiei provocate de coronavirus nu suntem singuri. O criză globală necesită soluții globale, nu doar locale.
 • Efortul internațional este unul uriaș, ne coordonăm cu partenerii noștri din Uniunea Europeană și împreună suntem încrezători că vom depăși cu bine această grea încercare.
 • Dragi români, vă doresc multă sănătate! Mulțumesc!

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

58748 vizualizari

 • +21 (47 voturi)    
  Vrem sa Scăpăm de Televiziunile Mincinoase (Luni, 16 martie 2020, 14:40)

  un domn [utilizator]

  Sunt mult mai periculoase in comparație cu virusul Covid 19 https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase
  • -2 (34 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 martie 2020, 15:16)

   [anonim] i-a raspuns lui un domn

   • +1 (23 voturi)    
    Desfintarea P$D apoi Penel€ (Luni, 16 martie 2020, 15:58)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui

    Confiscarea Patrimoniilor Politicienilor care Au Talharit Romania din 20 05 1990 pana in Prezent

    Estimez ca sunt minim 40 miliarde euro Recuperabili

    Acum cu Starea de Urgenta se pot Demara Pasi Concreti in Aceasta Directie
  • 0 (2 voturi)    
   asta era (Marţi, 17 martie 2020, 1:25)

   iqwe [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   asta e problema acum ?? mai bine ati face petitii sa se cumpere medicamente/masti etc
 • -40 (66 voturi)    
  Cine-l urmareste... (Luni, 16 martie 2020, 14:52)

  Skipper_The_Pinguin [utilizator]

  ... sa bage rapid niste cafele ca altfel vor adormi in fata televizorului si vor rata pildele presedintelui.
  • +13 (27 voturi)    
   daca era veorica (Luni, 16 martie 2020, 15:03)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui Skipper_The_Pinguin

   presedinte luam diazepam sa ne calmam de enervare, deci mai bine cafea
  • +9 (21 voturi)    
   mda (Luni, 16 martie 2020, 15:17)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Skipper_The_Pinguin

   da`i mai bine pe antena3, acolo e pentru tine...
   • +1 (19 voturi)    
    Pe Antena 3... (Luni, 16 martie 2020, 16:06)

    Skipper_The_Pinguin [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    ... este mai alert domnul presedinte? Verific si revin. Am revenit. Nop, same thing.
  • +4 (22 voturi)    
   Toata lumea! De ce sa nu? (Luni, 16 martie 2020, 15:23)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Skipper_The_Pinguin

   Mai sunt cate unii care urmaresc Antena 3 si televiziunea cu circuit inchis de la penitenciarul Rahova, poate, poate apare unu; cu mustata sa le spuna ca dat Soros cu virus!
  • +11 (23 voturi)    
   Daca nici in momentele (Luni, 16 martie 2020, 15:37)

   sim18 [utilizator] i-a raspuns lui Skipper_The_Pinguin

   aceastea grele nu va puteti abtine.. poporul nostru e terminat! Asta ai avut tu de spus intr-un moment critic pentru tara!?
   • +6 (10 voturi)    
    .... nu te-ai obisnuit ? ..... (Luni, 16 martie 2020, 15:59)

    cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui sim18

    Virusul asta este mult mai inteligent decat unii compatrioti / oameni de pe Planeta.
   • -5 (17 voturi)    
    Am dat si eu... (Luni, 16 martie 2020, 16:07)

    Skipper_The_Pinguin [utilizator] i-a raspuns lui sim18

    ... un sfat prietenos. N-am dat cu parul, ce va aprindeti asa?
    • +1 (21 voturi)    
     Abine-te! (Luni, 16 martie 2020, 16:23)

     Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Skipper_The_Pinguin

     Scrie pe Sputnik, pe A3, pe RTV, pe DC News!
     • -1 (11 voturi)    
      Da , A3 the best ! (Luni, 16 martie 2020, 16:55)

      muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

      niciodata nu v-a fi egalata AS3 ! premii peste tot , cele mai de nota 20 luate la NEW YORK ! cand a luat alta tv asa premii ?
      • -1 (11 voturi)    
       Cumpara de la New York (Luni, 16 martie 2020, 17:00)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

       Acolo ii un fel de mall de unde Varanul ia premii
       • -1 (5 voturi)    
        Dovada shoppingul premii Antena3 (Luni, 16 martie 2020, 20:33)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        https://m.hotnews.ro/stire/16584981

        https://evz.ro/pamflet-evz-ce-a-facut-gadea-dupa-ce-s-a-aflat-ca-antena-3-cumpara-premii-de-la-americani-1081732.html


        http://www.masapresei.ro/mascaricii-de-la-antena-3-isi-cumpara-premiile-in-america/
      • +1 (1 vot)    
       . (Miercuri, 22 aprilie 2020, 20:30)

       iqwe [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

       nu va fi....poate invatam sa scriem
 • +11 (17 voturi)    
  Bun asa (Luni, 16 martie 2020, 15:11)

  feisbuk [utilizator]

  Masti ordinare din tifon - 0,3 lei buc/ 1 martie
  Masti ordinare din tifon - 5,0 lei buc/ 14 martie
  Masti ordinare din tifon - 7,0 lei buc/ 16 martie
  ....
  ...
  Masti ordinare din tifon - ? lei buc/ 20 martie
  • +2 (4 voturi)    
   Nu cumperi dacă ești fraierit. (Luni, 16 martie 2020, 17:37)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   Decât o mască scumpă și poate infectată mai bine lipsă și aplici recomandările autorităților,unde folosirea măștii este recomandată în situații extreme-ești infectat sau în preajma unor persoane sigur bolnave.
 • +12 (18 voturi)    
  Ce oameni glumeti! (Luni, 16 martie 2020, 15:18)

  dandra [utilizator]

  Ei cer comportament preventiv romanilor care isi pun centura de siguranta prin spatele scaunului, ca sa nu faca zgomot.

  Sunteti optimisti rau de tot.
 • +4 (26 voturi)    
  "Daca e nevoie" (Luni, 16 martie 2020, 15:23)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Asta e din seria "Privesc cu ingrijorare"
  Pai Domnul Presedinte vedeti ca deja au crescut preturile in magazine la foarte multe produse, in timp ce multe afaceri aflate la limita intra in faliment, asadar multi oameni raman zilele astea fara venit.
  Macar o plafonare a preturilor produselor din cosul zilnic trebuia deja facuta!
  La medicamente de asemenea, cred ca farmaciile pot supravietui 2 luni fara profit de 500% la paracetamol.
  De asemenea suspendarea platii facturilor si a ratelor la credite pentru consumatorii casnici si prorogarea datei de scadenta a anumitor documente precum carti de identitate, acte auto, avize de tot felul.
  Cum au facut aia in Italia imediat ce a inceput nebunia!
  Haideti putin mai cu talent ca dormiti pe voi!
 • -8 (26 voturi)    
  Iohan a decretat (Luni, 16 martie 2020, 15:33)

  mihaipricop [utilizator]

  vineri stare de urgenta apoi s-a disparut 2 zile in sfantul weekend iar azi mai spre dupa-masa a iesit sa ne spuna nimic.
  • +2 (12 voturi)    
   in uichend a fost la schi ! (Luni, 16 martie 2020, 16:58)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

   a schiat de nu l-a vazut nimeni din cauza vitezii pe care o avea ,asa o sa dispara si din istoria romaniei , in liniste si uitare !
 • -3 (17 voturi)    
  hohoho (Luni, 16 martie 2020, 15:39)

  ..13 [utilizator]

  "Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi" si uiterior pot sa moara linistiti de foame.

  Cine isi primeste salariul neconditionat?
  orice bugetar care se respecta - restul pot sa moara linistiti!

  Ce se va intampla cu cursurile din acest an ???
  cand si cum se vor desfasura examenele/ testarile???

  Ce se intampla cu business-ule care vor fi afectate???
  Turism, transport, alimentatie publica, educatie, comert altul decat cel cu produse alimentare???

  Slava ca nu avem contracte cu fabrici din China

  dar nu poti stii ce mai poate sa apara la Renault -Pitesti sau Ford - Craiova...

  Dar depindem destul de mult de Italia - cel putin firme din vestul tarii...

  ce se intampla cu avocatii???
  Unii dintre ei traiesc la limita - din caz in caz si odata ce nu se mai judeca nimic atunci de unde bani??? Poate ca unii nu pot sa inteleaga ce inseamna sa slavezi vietile celor dragi noua!!!!

  este o exagerare fara de masura!
 • +14 (16 voturi)    
  nu-i de ajuns (Luni, 16 martie 2020, 15:42)

  prepeleac [utilizator]

  Una din primele 10 măsuri trebuie să fie prelungirea valabilității tuturor documentelor cu valabilitate temporară (pe teritoriul româniei) care expiră în intervalul martie - mai 2020 (cărți de identitate, certificate de handicap, pensii de boală etc). Pentru reînnoirea acestor documente persoanele trebuie să facă multe drumuri (la medici, la finanțe, la primării, etc) ceea ce presupune expunere foarte mare, atât pentru ei cât și pentru angajații instituțiilor statului. De ex. sunt zeci de mii de persoane (adulți și copii) cărora le expiră certificatul de handicap în intervalul martie-mai 2020. Dacă porți aceste zeci de mii de persoane între instituții (spitale, școli, primării, medici de familie etc) este crimă cu premeditare. Sunt persoane pentru care prestațiile sociale generate de aceste certificate înseamnă pâinea de azi pe mâine. Să închizi instituții, căci acolo se va ajunge, fără să rezolvi această problemă este inconștiență guvernamentală.
 • -4 (22 voturi)    
  masuri populiste (Luni, 16 martie 2020, 15:48)

  Withdrawal [utilizator]

  Plafonarile de preturi sunt masuri populiste care suna bine in presa dar sunt extrem de dificil de pus in practica. + ca sunt inutile

  Imaginati-va ca e criza de hartie igienica, si magazinul X vinde cu 100$ rola. Ce faci, in situatie de criza trimiti politia sa scada pretul ? Trimiti si presa ca sa scrie la ziar, il bagi pe capitalistul nenorocit la puscarie ca profita ?

  Dar daca e o adevarata criza si lumea platest cu altceva decat bani ? Platesc 2 lei rola + iti dau televizorul din casa. Pe ala cum il prinzi , um il pedepsesti ?

  Si in afara de a pedepsi profitorii , cum reglezi criza? II bagi pe profitori la puscarie da role de hartie tot nu sunt pe piata.

  Imi pare rau ca l-am votat , se mai numesc si liberali. Ceea ce fac ei este propaganda ieftia, sa dea bine la ziar.
 • +1 (15 voturi)    
  hefe (Luni, 16 martie 2020, 15:48)

  Salmonela [utilizator]

  zi ceva de banici fratie .... ca am rata ... si daca ma dau astia afara pe caz de faliment raman si fara chiloti pe mine
  • +2 (16 voturi)    
   cuuum? (Luni, 16 martie 2020, 15:59)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Salmonela

   doar nu credeai ca bancile amana cu 2-3 luni plata ratelor? daca ar putea, ar mari acum dobanzile acesti racketi, nu sa te ajute cumva!
   • -1 (13 voturi)    
    Se va ajunge aici (Luni, 16 martie 2020, 16:11)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Daca indivizi iresponsabili din Parlament ( un exemplu : Daniel Zamfir ) continua atacurile la adresa bancilor
 • -4 (18 voturi)    
  Cetatea sub asediu (Luni, 16 martie 2020, 15:52)

  ww [utilizator]

  Suspendarea controalelor ITM??? Ce vis frumos al angajatorilor devenit realitate! Ce are asta cu epidemia? Sau angajatorii vor fi mai scrupulosi daca nu sunt verificati?
  Sau cumva se da liber la concedieri masive "ca e criza. Dar veniti peste o luna ca va reangajam pe salarii la jumatate si cu clauze sa va putem zbura cand vor muschii nostri!".

  "Angajatii vor beneficia de protectie sociala" Salariul pe o luna dupa disponibilizare?

  Sistemul sanitar - liber la angajari fara concurs? Pe durata nedeterminata? He, he, ce asistente indemanatice se vor dovedi toate nepoatele si amantele care pana mai ieri nu au putut fi infipte pe vecie prin spitale.

  Justitie: termene in aceeasi zi? Ce sens mai au atunci "termenele"? Sa mearga partile si avocatii la toaleta?

  "Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de coronavirus se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României" Ce frumos si patriotic! Cand milioane de români in plina putere au muncit prin Occident, au fost buni. Acum, ca sunt bolnavi si ar reprezenta o povara nedorita pentru Occidentul care si asa ne mulge ca pe o colonie africana, sunt trimisi acasa si granitele se inchid in urma lor.

  ....
  "Atmosfera sociala este aceea a unui oras asediat, in care faptul de a avea sau de a nu avea o halca de carne de cal face diferenta intre bogatie si saracie. Si, totodata, constiinta de a fi in stare de razboi si, deci, in continuu pericol, face ca incredintarea intregii puteri unei mici caste sa para conditia fireasca si inevitabila a supravietuirii" (G. Orwell, O mie noua sute opt zeci si patru, Polirom 2002, p. 237)
  • +5 (17 voturi)    
   La Moscova Umbla Cainii cu Covrigi in (Luni, 16 martie 2020, 16:12)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui ww

   Coada, poate merita sa te repatriezi
   • -1 (5 voturi)    
    Doara stii.. (Luni, 16 martie 2020, 17:35)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    ...ca te-ai aciuiat acolo .
    • +2 (6 voturi)    
     Ești Nou (Luni, 16 martie 2020, 19:03)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

     Pe site
     Ești Nou ( necopt ) la minte
 • +1 (13 voturi)    
  Pe lîngă subiect (Luni, 16 martie 2020, 16:21)

  bilbofil [utilizator]

  Ceea ce aș fi așteptat de la președintele Românie ar fi fost să explice ce anume în actuala situație determină instituirea stării de urgență, care este scopul urmărit, adică cum știm dacă a fost atins sau dacă, din potrivă, este nevoie de o regîndire a planului.

  Aș fi vrut de asemenea asigurări că actuala situație nu va da naștere la abuzuri, de pildă în achizițiile publice, în exploatarea termenelor de prescripție, etc.

  În final, atît timp cît nu există un vaccin - și el va fi disponibil peste un an, nu peste o lună - limitarea infecțiilor nu poate fi în sine un obiectiv. Încetinirea lor, da, dar cît de mult este necesar și cînd va fi nevoie de măsuri suplimentare.

  De asemenea, plafonarea prețurilor nu poate da rezultate benefice timp de mai mult de o săptămînă două, pînă cînd se reglează nivelul cumpărăturilor. Pe termen mai lung, doar cererea și oferta pot da prețul produselor. Dacă plafonezi prețurile, spui vînzătorilor să-și caute alt clienți sau să producă altceva, mai rentabil.

  Și, de asemenea, este nevoie de o comunicare instituționalizată permanentă și deschisă cu publicul. Dacă nu vrem să ajungem ca în China, unde definiția zvonului este: „o profeție care încă nu s-a îndeplinit.”

  Problema nu este la președinte, că președintele, chiar dacă s-ar pricepe, nu ar mai avea ce face personal acum că a început criza, problema este la aparatul bugetar care, în ciuda avertismentelor și ofertelor de instruire, a neglijat superior pregătirea în fața unor amenințări majore și complexe, care necestită cooperare interinstituțională și cu sectorul privat și strategii de comunicare cu publicul.pregătite din timp.
 • -5 (9 voturi)    
  Art. 33 (Luni, 16 martie 2020, 16:24)

  palatin [utilizator]

  Chiar credeti ca se va pune in aplicare munca de acasa?

  Art. 33 - Instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, autoritățile administrative autonome, regiile autonome, societățile și companiile naționale și societățile la care statul ori o unitate administrativ- teritorială este acționar unic sau majoritar, societățile cu capital privat, introduc, acolo unde este posibil, pe perioada stării de urgență, munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, prin act unilateral al angajatorului.
  • +2 (6 voturi)    
   deja (Luni, 16 martie 2020, 16:54)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui palatin

   se practica.
  • -2 (10 voturi)    
   sa ne traiasca ... (Luni, 16 martie 2020, 17:08)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui palatin

   dragi tovarasi si nash floreo , dupa doua zile de schii , s-a sculat ciolanis si a decretat ! de fapt , painea si bomfaieru' ,e in mana vatafului de la interne , care poa' sa faca ce vrea el , e alesul Domnului , mai ales dupa ce-a scapat cu viata din accidentul de helicopter de acum 12 ani , cand se ducea ,ghici unde , la schii ! bai neamule , de ce toti pnl-isti sunt si schiori si stiu sa cante la mandolina !?a zis ca acum vede viata altfel , da vad ca e mai vataf decat inainte , e meltean suta la suta , cum ii place lui ciolanis sa zica de la o vreme !ascultati-l o singura data , nici nu stie sa citeasca hartia din fata lui !
 • +1 (9 voturi)    
  Intrebare! (Luni, 16 martie 2020, 17:24)

  Houthi [utilizator]

  Ziceți matale,că iconomia să fie pregătită să susțină lupta contra lu virusu!Aveți ideie ce se mai întîmplă cu Institutul Cantacuzino,specializat in producția de vaccinuri!Parcă vă ocupați personal,să-l puneți pe roate!Sau credeți că unitațile de tehnică medicală,specializate în producerea de echipamente,le mai pune cineva pe picioare,după ce au fost vîndute la kg?Noi nu putemm să producem nici măști chirurgicale.Așa că suntem descoperiți d-le KWJ!!!
 • -1 (5 voturi)    
  Adică? (Luni, 16 martie 2020, 17:26)

  Teutca [utilizator]

  Ce situaţie de urgenţă e asta?
  Este, dar stati că se poate si asa!
  Se impune, dar stai că sunt variantele a, b, c.
  Păi, ori e ori nu e?
  La urma urmei în ce constă practic Starea de Urgenţă?
  Intr-o mare şi totală confuzie!
  (.) punct!
 • +1 (7 voturi)    
  plafonare preturi (Luni, 16 martie 2020, 18:04)

  Nicoalen [utilizator]

  Unde e SOLIDARITATEA, ori ajunge doar sa anuntati starea de urgenta ?!
  Preturile chiar au luat-o razna si asta de la o zi la alta! Treceti de la declaratii pompoase la fapte, masuri concrete, caci imbuibatele firme pentru care lucreaza azi politicienii vostrii si ai lor nu au nici o limita asta in timp ce veniturile noastre scad zilnic sau deja NU MAI SUNT ASIGURATE DELOC!
 • +2 (6 voturi)    
  Atentie preturi energie (Luni, 16 martie 2020, 18:06)

  Koczka [utilizator]

  Un singur amendament la partea cu inghetarea preturilor. Preturile la materiile prime energie: gaze, petrol,etc sunt in cadere accentuata datorita scaderii preturilor. Asa ca inghetarea preturilor la energie la media ultimelor trei luni calendaristice pare a fi o masura in favoarea furnizorilor si nu a consumatorilor.
 • +2 (6 voturi)    
  Vorbim peste 3 saptamani (Luni, 16 martie 2020, 18:07)

  soringusar [utilizator]

  Dragi concetateni
  Deocamdata pacientii infectati cu coronavirus apartin in marea lor majoritate populatiei active , intre 20 - 65 ani , cu stare de sanatate buna.
  Tinand cont de perioada de incubatie de aproximativ 3 saptamani , va urma afectarea celor din celelalte categorii de varsta.
  Iar cand vor fi afectati batranii si bolnavii cronici , va fi dezastru.
  Izolati-va , protejati-va si protejati categoriile la risc


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by