Candidatul prezidențial democrat Joe Biden și-a luat angajamentul de a alege o femeie ca vicepreședinte dacă va câștiga nominalizarea Partidului Democrat pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidențiale din luna noiembrie, relatează AFP.

Joe BidenFoto: Media Defense Gov

„Multe femei au calitățile necesare pentru a deveni președinți în viitor. Voi alege o femeie ca vicepreședinte”, a spus contracandidatul său pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat, senatorul din Vermont, Bernie Sanders.

„Cel mai probabil voi desemna o femeie ca vicepreședinte”, a mai zis acesta.

„Pentru mine nu e doar o problemă de a numi o femeie, e vorba de a alege o femeie progresistă”, a adăugat Bernie Sanders, neluându-și însă angajamentul ferm de a o face, spre deosebire de Joe Biden, fostul vicepreședinte din timpul mandatului lui Barrack Obama.

În mod tradițional, candidații prezidențiali își anunță alegerea de vicepreședinte în timpul verii.

Nicio femeie nu a fost vreodată aleasă președinte a Statelor Unite, și nici vicepreședinte.

În 2016 Hillary Clinton a câștigat alegerile primare ale Partidului Democrat dar a fost înfrântă în alegerile generale de candidatul republican, Donald Trump.

În 2008 candidatul republican, John McCain, a ales-o pe Sarah Palin drept vicepreședinte dar a pierdut alegerile în favoarea lui Barrack Obama și a lui Joe Biden, unul din cei doi candidați rămași acum în cursa pentru câștigarea nominalizării Partidului Democrat.