Meteorologii au anuntat ca temperaturile se mentin scazute la sfarsitul saptamanii, in special in zonele depresionare din centrul tarii. In judetul Harghita, diferentele de temperatura de la o zi la alta au fost de 16 grade. In aceasta zona, sambata dimineata, minima a fost de - 19 grade. De asemenea, temperaturile au scazut pana la - 16 grade in Pasul Tihuta, din Muntii Bargaului

Sambata, in Capitala, a fost mai frig decat ziua precedenta, cu o maxima de zero grade Celsius. Duminica va fi o zi insorita, dar cu temperaturi care vor ramane tot in jurul valorii de zero grade. La munte va ninge slab, insa vantul va creste in intensitate si va viscoli zapada. Vremea se incalzeste incepand de luni.

Pe multe drumuri nationale se circula cu dificultate, fiind acoperite cu polei. S-au inregistrat probleme pe Autostrada Soarelui, unde s-a actionat cu material antiderapant.

Sambata dimineata, o masina apartinand Ministerului Apararii Nationale a derapat si a cazut in Dambovita. Soferul si o alta persoana aflata in masina au fost internati in spital, insa sunt in afara oricarui pericol, transmit agentiile de stiri. In Capitala, conditiile meteo nefavorabile au ingreunat traficul, seara trecuta inregistrandu-se aproape 200 de tamponari.

Zece accidente s-au produs, vineri seara, si pe DN71 Bucuresti-Targoviste, din cauza zapezii si a poleiului. Potrivit Realitatea TV, mai multe masini au derapat si au iesit de pe sosea. Desi echipele de interventie au actionat cu utilaje de deszapezire si material antiderapant, in unele locuri zapada s-a asternut pe sosea in strat de peste trei centimetri.

Politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa circule cu prudenta, sa mareasca distanta intre autovehicule si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.