Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează Guardian, citând presa locală. El s-a întâlnit recent cu Donald Trump. Cu toate acestea, fiul său Eduardo Bolsonaro, a revenit cu noi comentarii susținând că analizele nu sunt complete.

Jair Bolsonaro si Donald Trump Foto: Hotnews

UPDATE 17.04: Eduardo Bolsonaro a scris pe twitter că analizele nu ar fi complete. Astfel, este posibil ca, deși la prima testare, acesta să fi fost depistat pozitiv, tesele să fie reluate, explică Guardian.

Bolsonaro a cinat cu președintele SUA Donald Trump la Mar-a-Lago, sâmbătă noaptea, fotografii și înregistrări video artându-i pe cei doi împreună și destul de apropiați.

Rezultatele testului vin în condițiile în care secretarul de presă al președintelui brazilian a fost depistat pozitiv, el întrocându-se recent dintr-o călătorie în SUA. În această călătorie a fost și fiul președintelui, Eduardo Bolsonaro, membru al Congresului. El a scris însă pe Twitter că tatăl său nu a prezentat niciun fel de simptome ale bolii.

“Nu sunt îngrijorat”, a comentat Trump joi în legătură cu posibilitatea ca președintele brazilian să fie pozitiv.

Și Bolsonaro a minimalizat eventualele efecte ale crizei coronavirusului, spunând recent că ”alte gripe fac mai multe victime”.