Muftiatul Cultului Musulman din România a anunțat miercuri că suspendă rugăciunea specifică de vineri în toate geamiile din țară.

Muftiul Murat IusufFoto: Agerpres

„În urma extinderii rapide a COVID-19 pe teritoriul României, Muftiatul Cultului Musulman din România a luat hotărârea ca, începând cu data de 13 martie a.c., să se suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcașurile de cult din țara noastră”, a anunțat miercuri Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, potrivit Mediafax.

Acesta îndeamnă toți musulmanii să respecte deciziile luate pe plan local și național pentru prevenirea extinderii infectării cu coronavirus: „Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național”.

Tot miercuri, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că va oficia slujbele religioase în afara bisericilor, în aer liber, acolo unde se estimează că vor veni mai mult de 100 de credincioși.