Wizz Air anunță că anulează miercuri mai multe zboruri către România, în contextul crizei declanșate de coronavirus.

Avion wizz airFoto: Wizz Air

Potrivit unui comunicat transmis de Wizz Air, autoritățile din România au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare.

„Pentru a ajuta la limitarea epidemiei, Wizz Air anulează zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Nürnberg, Karlsruhe / Baden-Baden, Frankfurt Hahn către București, Cluj-Napoca, Timișoara, doar de astăzi, 11 martie 2020. Excepție fac zborurile din Frankfurt Hahn și Dortmund spre Timișoara”, a comunicat Wizz Air.

„Zborurile pe ruta Madrid – București nu au fost anulate”, a precizat compania.

Compania anunță și ce măsuri vor fi aplicate românilor care vin din zone de risc.

„Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roșie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România. Acest lucru se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia, provincia Hubei din Republica Chineză și anumite zone din Coreea de Sud”, a informat Wizz Air.

„De asemenea, toți pasagerii care sosesc din alte zone din China, Coreea de Sud, întregul Iran și districtul Heinsberg din Renania de Nord – Westfalia (zone galbene) vor fi informați cu privire la decizia autorităților referitoare la carantina la domiciliu de 14 zile impusă”, a mai anunțat compania.