Mai multe persoane care au ajuns, în noaptea de marţi spre miercuri, în centrul de carantină de la Pădurea Negră din Bihor au reclamat condiţiile din clădirea în care trebuie să stea, scrie Bihoreanul.

Centrul Padurea NeagraFoto: Captura YouTube

Aceștia spun că saltele miros a urină, paturile sunt lipite unele de altele, nu există apă şi săpun, și nici dezinfectanţi, iar la fața locului nu există niciun medic care să le asigure asistenţa românilor care se întorc din Italia.

"Sunt anumite camere care nu au apă curentă la chiuvetă, nu există săpun, prosoape, absolut nimic! Nu ne-au dat nimic, în afară de lenjeria pe care trebuia să o tragem peste perne şi plapume. Nu s-a dezinfectat înainte ca noi să ajungem aici! Pernele sunt foarte pătate. Nu sunt dezinfectate şi e de neacceptat, cu atât mai mult cu cât ne-au cazat în centru în urma celor care ar putea fi infectaţi! Perna, plapuma miros îngrozitor a urină. Sunt persoane care nu au acceptat mizeria din cameră şi au ales să rămână în maşini", a reclamat o femeie din Marghita.

Oamenii spun că în centrul din Pădurea Neagră sunt aproximativ 20 de persoane, câte două în camere, şi reclamă că, practic, autorităţile i-au abandonat acolo. Ei nu au semnal la telefoane, iar în centru nu există nici măcar un medic care să îi supravegheze.

Bihoreanul a actualizat ulterior știrea, adăugând că după apariția acesteia, la centrul de carantină a venit o mașină cu soluții dezinfectante și alte obiecte necesare.