Președintele României, Klaus Iohannis va prezida miercuri, la ora 16:00, prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), care va avea loc la Palatul Victoria, a anunțat Administrația Prezidențială.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Decizia vine după întâlnirea pe care a avut în aceeași zi președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Tema discuției - potențialele efecte ale epidemiei cu noul coronavirus asupra economiei naționale.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării și monitorizării de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici economice și Sociale.