Cei care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să stea acasă și să aștepte pentru că ambulanța va ajunge la ei probabil în 2-3 ore, afirmă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. "Oamenii cred că dacă diagnosticul e confirmat vine ambulanța în 5 minute. Nu", a spus Arafat, după ce unul dintre pacienții cu coronavirus a afirmat că a aflat diagnosticul din presă și a așteptat salvarea 12 ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arafat a explicat că este posibil ca pacienții să stea să aștepte câteva ore acasă pentru a fi preluați și duși la spital, după confirmarea diagnosticului, pentru că pot exista 3-4 cazuri în același timp și este folosită doar izoleta, la acest moment, ca să nu fie blocate și celelalte ambulanțe, în caz de alte urgențe.

"Oamenii cred că dacă diagnosticul e confirmat vine ambulanța în 5 minute și te ia. Nu. Gestionăm cazurile pe rând, nu expunem toate ambulanțele, ele trebuie dezinfectate. E posibil ca o persoană să fie anunțată că e pozitivă, iar transportul spre spital să vină după 2-3 ore (...) Cei care sunt acasă și află că sunt pozitivi să știe că va veni o echipa să-i transporte", a declarat, miercuri, Raed Arafat.

El a mai explicat că acum autoritățile sunt la nivel maxim de precauție și folosesc doar izoleta pentru cei cu coronavirus, dar este posibil ca lucrurile să se schimbe.

CITEȘTE ȘI:Povestea ”Pacientului 24”: Am aflat din presă că sunt pozitiv. Am dat zeci de telefoane, am așteptat ambulanța 12 ore. Parascovenia asta e mai contagioasă decât credeam