India își folosește masiva rețea de telefonie mobilă pentru a combate răspândirea coronavirusului prin mesaje de avertizare care pornesc printr-un sunet de tuse, conform AFP, citată de The Straits Times.

CoronavirusFoto: defense.gov

India are a doua cea mai mare populație a planetei, cu 1,3 miliarde oameni și 1,1 miliarde de conexiuni mobile. Țara a raportat, până acum, 43 de cazuri de coronavirus. Operatorii de telefonie au fost obligați să transmită mesajul ministrului sănătății, care vorbește despre cum poate fi stopată răspândirea virusului.

Când un utilizator sună pe altul prin telefonul mobil, automat pornește înregistrarea care începe cu sunetul cuiva care tușește, urmat de 30 de secunde de mesaj audio în hindi sau engleză.

“Întotdeauna protejați-vă fața cu o batistă sau un șervețel când tușiți sau strănutați. Curățați regulat mâinile cu săpun și evitați să vă atingeți fața, ochii sau nasul”, spune vocea femeii în mesaj.

Asociația operatorilor de telefonie spune că rețeaua mobilă are cea mai bogată răspândire în India, chiar și în zonele rurale unde există un deficit de canale de comunicare sau media.

Autoritățile apelează deseori la rețea pentru a oferi informații și avertizări despre dezastre naturale, precum inundații sau ciclon.