Sute de români care au reușit să plece din Italia au ajuns la granița cu România la Nădlac, iar mulți dintre ei au refuzat să intre în carantină. Peste 20 de persoane s-au manifestat turbulent fiind necesară intervenția poliției, anunță Digi 24. Lucrurile s-au calmat ulterior, iar oamenii au fost duși în carantină.

Aglomeratie Vama NadlacFoto: Hotnews

Marţi seara erau deja cazate, în spaţiile special amenjate, 80 de persoane, potrivit directorului DSP Arad, Constantin Cătană, care a precizat, că un grup de persoane a refuzat să meargă în centrul de carantină, însă, în cele din urmă oamenii au fost convinşi să respecte măsurile, potrivit Mediafax.

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la această oră, aceasta este reglementarea şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.

Potrivit autorităţilor din Arad, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.

„Astăzi (marți – n.r.) traficul a înregistrat valori ceva mai ridicate. Vom vedea câţi vor veni. Avem peste 120 de locuri, dar lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să facem faţă afluxului de cetăţeni români care se întorc acasă”, a mai spus directorul DSP Arad.

Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.