Episcopia Greco-Catolică de Oradea dispune ca icoanele să fie dezinfectate în biserici, iar preoții să se spele pe mâini înainte de Împărtășanie și să evite strângerile de mâini dacă nu s-au spălat, potrivit Mediafax.

IcoaneFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis marți de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, semnat de episcopul Virgil Bercea, se recomandă preoților ca înainte de Împărtășanie să se spele pe mâini cu apă și săpun.

„Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea, ținând cont de sfaturile și recomandările MAI, dispune anularea participării preoților și a credincioșilor la toate evenimentele programate, recomandă preoților ca înainte de Împărtășanie să se spele pe mâini cu apă și săpun, pregătirea și administrarea sfintei Împărtășanii să fie în condiții de igienă totală, evitarea strângerii de mână neurmată de igiena mâinilor, igienizarea și dezinfecția suprafețelor de mediu, a obiectelor (icoane și cruci) cu dezinfectanți după fiecare celebrare publică”, se arată în comunicat.

De asemenea, persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel și simptomele de coronavirus (Covid-19), descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, „pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire”.

„La concelebrări cu mai mulți preoți aceștia se vor împărtăși prin întingere”, se mai arată în comunicatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.